Fylkesråd på nattevakt i VG

Det nye fylkesrådet etter valget i fylkestinget: Fra venstre Aasa Gjestvang (Sp), Lasse Juliussen (Ap), Per-Gunnar Sveen (Ap) og Anne Karin Torp Adolfsen (Ap).

Det nye fylkesrådet etter valget i fylkestinget: Fra venstre Aasa Gjestvang (Sp), Lasse Juliussen (Ap), Per-Gunnar Sveen (Ap) og Anne Karin Torp Adolfsen (Ap). Foto:

Av og
Artikkelen er over 8 år gammel

Først ble han valgt til ny fylkesråd. Deretter måtte Lasse Juliussen (26) dra tilbake til Oslo, for ta nattevakta som redaksjonsassistent i VG.

DEL

Valg av nytt fylkesråd som følge av Scan4news-skandalen var fort gjort i det ekstraordinære fylkestinget mandag. Som ventet ble Per-Gunnar Sveen (Ap) ny fylkesrådsleder, mens Aasa Gjestvang (Sp), Lasse Juliussen (Ap) og Anne Karin Torp Adolfsen (Ap) ble nye fylkesråder.

Kort etter fylkesrådvalget måtte Lasse Juliussen haste tilbake til Oslo – for å gå på nattevakt fra midnatt til klokka 06.00 tirsdag morgen som redaksjonsassistent i VG.

– Akkurat den nattevakta klarte jeg ikke å bytte bort, men jeg slutter i den jobben nå. Jeg legger også studiene i Oslo på is. Derimot håper jeg at vervet som fylkesråd lar seg kombinere med vervet som varaordfører i Nord-Odal, sier Juliussen, som har bachelor i globalisering og utvikling fra Høgskolen i Hedmark, der han også har studert engelsk.

Han ser fram til å være fylkesråd, selv om han er klar over at det blir mye å sette seg inn i.

– Dette var en stor sjanse jeg bare ikke kunne si nei til, uttaler han.

Dreven politiker

Mens Lasse Juliussen er ung og i startgropa av sin karriere, er Anne Karin Torp Adolfsen (43) en mer erfaren politiker.

Hun har vært aktiv i AUF og senere Ap siden 14–15-årsalderen hjemme på Matrand.

Senere flyttet hun til Løten der hun var gruppeleder i kommunestyret i åtte år.

– Jeg sa jeg ville tre til side og slippe yngre krefter til ved siste valg, og da trodde jeg nok det skulle være slutt. Men denne muligheten kunne jeg ikke si nei til, nå blir det mer politikk enn noen gang, sier Torp Adolfsen.

Hun gleder seg til å ta fatt som fylkesråd med hovedansvar for samferdsel, et område hun kjenner godt, blant annet gjennom årene som samferdselskontakt i NAF Region Øst.

Stilte motkandidater

Opposisjonen ønsket ikke å stemme mot det nye fylkesrådet, men heller ikke å støtte dem.

Opposisjonen stilte derfor med forslag til et borgerlig alternativ med Frode Knutzen Midtlund (H) som leder, Tone Coucheron (Frp) som fylkesråd for samferdsel, Miriam Engelsjord (V), fylkesråd for undervisning og Helge Thomassen (PP) som fylkesråd for økonomi.

Det nye fylkesrådet ble valgt med 19 mot 11 stemmer.

Christian Haugen (SV) stemte blankt fordi han ikke hadde tillit til Aasa Gjestvangs måte å håndtere Scan4news-skandalen på.

Han gjentok kritikken fra avisspaltene og forrige fylkesting, og dundret løs om tips til aviser og dårlig personalhåndtering av fylkessjefen.

Gjestvang på sin side forholdt seg taus til beskyldningene.

– Haugen må være bitter fordi han ikke fylkesråd. Jeg får bite i meg kritikken, men liker dårlig at han står på talerstolen og sier ting som er direkte feil, sier Aasa Gjestvang.

Artikkeltags