Gå til sidens hovedinnhold

- Gårdeieren er i sjokk

Artikkelen er over 10 år gammel

Advokat Trygve Staff forsvarer eieren av gården Vålstua på Åsta Øst. Han sier at gårdeieren er i sjokk over det som har skjedd.

Det var den 7. april i år at terrorsiktede Anders Behring Breivik møtte opp på Vålstuen i Åmot for første gang etter at han hadde fått kontakt med gårdeieren gjennom en nettside.

Del på Facebook

32-åringen skal da ha vært på søken etter en passende gård å leie i over seks måneder.

LES OGSÅ: Utøya-skytteren flyttet nylig til Hedmark,

Dette skriver Anders Behring Breivik i sitt manifest der han omtaler alle sine 82 dager på gården ved Rena. Dette gjengir Østlendingens tore deler av.

I flere vendinger skriver Behring Breivik om sitt liv på gården, og han har møtt både gårdeieren og hans kjæreste. Dette skriver han i dagboken:

7. april : Første møte med gårdeier og hans kjæreste. Gårdeieren skal leie ut gården de neste 2.5 årene. Den terrorsiktede mener selv at han gjør et godt inntrykk på paret. Siktede får opplyst at gården tidligere har vært en hasjplantasje, og at gårdseier på grunn av dette skal i fengsel.

Den 2. mai flytter Anders Behring Breivik inn på gården ved Glomma.

20. juni: Gårdseierens kjæreste kommer for å hente tingene sine, og hun ønsker å sove over på gården. «Jeg håper bare at hun vil gi meg beskjed hvis hun ble mistenksom, så jeg kan utføre nødvendige tiltak ...»

Gårdeieren sitter nå fengslet, og det skal ha vært grunnen til at han leide ut gården.

- Han er helt i sjokk over det som har skjedd, sier advokat Trygve Staff, gårdeierens forsvarer, til Dagbladet.

Østlenidngen har ikke klart å komme i kontakt med Staff i dag.