Hjalp til å fjerne skutt ulv

TILSTÅELSE: – Strafferammen for heleri er tre års fengsel, opplyser politiadvokat Henning Klauseie.

TILSTÅELSE: – Strafferammen for heleri er tre års fengsel, opplyser politiadvokat Henning Klauseie. Foto:

Av og
Artikkelen er over 3 år gammel

En pensjonert polititjenestemann i Elverum har tilstått at han hjalp til med å fjerne en ulovlig skutt ulv i Åmot den 15. mars i år.

DEL

Ifølge politiadvokat Henning Klauseie er den pensjonerte politimannen siktet for heleri med en strafferamme på tre års fengsel.

LES OGSÅ:

Straffbart

– Han er siktet for å ha bidratt til å kjøre bort en ulv og forsøkt å skjule ulven. Gjennom sitt lange arbeid i politiet er siktede selvfølgelig kjent med at det er straffbart å bistå med å fjerne en ulovlig felt ulv, sier Henning Klauseie.

Både eks. politimannen og en 47-åring fra Strandbygda ble pågrepet på sine bopeler lørdag 15. mars i år. 47-åringen er også siktet for å ha deltatt på ulovlig ulvejakt sammen med fire andre fra Strandbygda og Elverum den 15. februar i år. 47-åringen har erkjent forsøk på ulovlig ulvejakt, men har ikke ønsket å si noe om de andre siktede.

Den pensjonerte politimannen var ikke med på det ulovlige jaktforsøket 15. februar. 47-åringen har også erkjent at han skjøt en ulv 15. mars, men nekter straffskyld. Han var på revejakt og har selv forklart at han trodde det var en rev han skjøt på og ikke en ulv.

Fikk panikk

47-åringen skal rett etter ulvefellingen ha kontaktet den pensjonerte politimannen med ønske om hjelp. De har overfor politiet forklart at de har jaktet en del sammen.

– Eks-politimannen fikk panikk da han kom og oppdaget at det var skutt en ulv. Han hjalp til med å frakte bort ulven, opplyser forsvarer Helge Hartz.

På grunn av telefonavlytting mot 47-åringen fikk politiet opplysninger om at noe ulovlig hadde skjedd. Den avlivede ulven ble funnet under en presenningen i en bygning på Åsta, helt på grensen mot Elverum.

– Hvorfor meldte ikke eks politimannen fra til politiet?

– Han fikk panikk. Men har i ettertid erkjent at han hjalp til med å fjerne ulven, sier Helge Hartz.

– Skjulte ikke ulven

– Den siktede ekspolitimannen har erkjent at han hentet og fraktet ulven, men ikke at han skjulte den, sier politiadvokat Henning Klauseie.

Klauseie ønsker ikke å kommentere om hvordan reaksjonene har vært på politistasjonen i Elverum etter tilståelsen fra den erfarne ekskollegaen.

Artikkeltags