– Jeg har alltid elsket å skrive. På skolen hoppet jeg av glede hver gang vi fikk stiloppgaver, smiler Jeanette Semb fra Tynset. De siste årene har hun da også fått skrevet til gagns.

Etter å ha levert noveller og romaner til ukepressen over lengre tid, debuterte trebarnsmoren 27. januar 2009 med romanserien «Solgård», en familiekrønike om livet til skipsrederfamilien Andresen på herregården Solgård i Trondheim fra 1892 og utover.

– Navnene Solgård og Gimle som brukes i bøkene har jeg fra mormor. Hun bodde nettopp på Gimle på Tynset, før hun etter hvert flyttet til Solgård på Hamar, sier Jeanette.

Populært lesestoff

Bøkene om Helene, Maren, Andreas og de andre på Solgård ble tatt imot med begeistring av leserne. Serieromaner er da også Norges desidert mest populære lesestoff.

– Siden Margit Sandemo startet denne sjangeren tidlig på 1980-tallet, er det blitt stadig flere og større serier, sier redaksjonssjef i Cappelen Damm, Bjørg Larsen Rygh.

I dag finnes det til enhver tid mellom 30 og 40 serier leserne kan velge mellom. Cappelen Damm utgir mer enn halvparten av dem, og har dokumentert at en halv million nordmenn følger en eller flere av seriene.

Skjærgårdsliv

I forrige uke lanserte Jeanette sin andre romanserie: «Skjærgårdsliv».

Her blir vi kjent med søstrene Josefine og Martine, som i 1909 flytter til tante Tulla etter å ha blitt foreldreløse.

Ved siden av tantens hus ligger Drøbak Strandhotell, med ett rom som aldri leies ut. Det blir sagt at en kvinne ble brutalt drept her, og at kvinnene som går inn på rom 11 aldri kommer ut igjen...

– Ideen til «Skjærgårdsliv» fikk jeg da jeg ruslet gjennom Badeparken i Drøbak, på stier som folk har gått på i hundrevis av år, før jeg satte meg på en benk nede ved fjorden og kikket over mot Oscarsborg. Hvordan var det å bo her før i tiden? Var det like idyllisk da? Da slo det meg at nettopp her ville det være fint å plassere et strandhotell. Fantasien var i sving – og vips så var en ny serie på trappene, smiler Jeanette, som har bodd i Drøbak siden 1999.

Førsteopplaget er på hele 387.000 bøker. Cappelen Damm er overbevist om at serien vil appellere til et stort publikum.