Saken startet i media da Stein-Robin Kleven Bergh ble avskjediget fra sin stilling i politiet i Hedmark på søndag, etter å ha kalt statsminister Jens Stoltenberg for et krapyl på Facebook.

LES OGSÅ: Kalte Stoltenberg for «krapyl», fikk sparken fra politi-jobben

Vitser med rasistisk budskap

Politimester i Hedmark, Tormod Bakke kom da med denne uttalelsen til NRK:

– I anstendighetens navn, er det ikke greit at en offentlig tjenestemann kaller statsministeren et «krapyl»

På Kleven Bergh sin Facebook-profil er det flere innlegg der det er vitser med rasistisk budskap.
Som f. eks:

«Våren har kommet og asylsøkerne begynner å sykle langs veiene igjen. Pass godt på så du ikke kjører på dem. Det kan være din sykkel».

Kleven Bergh hevder at det er noen andre som har tilgang til profilen hans, og at han har blitt hacket i ettertid av folk som ønsker å sverte ham, melder NRK.

Flere hendelser

Det viser seg nå at politimannen har vært borti flere hendelser, som kan kalles kontroversielle, melder NRK.

I slutten av mai i år skrev NRK om politimannen. Han hadde da blitt ilagt et besøksforbud etter at han hadde opptrådt truende mot ei kvinne som han flere ganger oppsøkte på nattetid. Den gangen fikk han allikevel beholde jobben.

– Det er ikke en heldig situasjon, ikke minst i forhold til at vedkommende har en så ansvarsfull jobb, sa politimester Tormod Bakke til NRK den 27. mai.

For fem år siden ble Stein-Robin Kleven Bergh etterforsket av Spesialenheten for politisaker. Da ble han anmeldt for grov uforstand i tjenesten etter påstander om at han skulle ha benyttet taushetsbelagte opplysninger fra politiet internt i Frp.

Østlendingen skrev om den saken HER.

Bergh aviste dette, og saken ble henlagt.

Saken har fått stor oppmerksomhet i media og på sosiale medier siden helgen. Kleven Bergh har fått en støttegruppe på Facebook, som tirsdag ettermiddag hadde 1633 medlemmer.
 

Kom med kommentar

Tirsdag ettermiddag kom Stein-Robin Kleven Bergh med en uttalelse på sin egen Facebook-profil:

"Ekle ytringer fra oppsagt politibetjent" v/Tjomlid.

Jeg står ikke inne for disse holdningene. Hvorvidt et propagandaapparat har fått hacket seg inn med innhold som kan oppfattes rasistisk, vet jeg rett og slett ikke! At det ville komme bakholdsangrep etter så mye posistiv støtte i saken - som handler om ytringsfrihet og rettferdighet - visste jeg jo. Janteloven slår alltid inn for å plukke noen ned! Dette er rett og slett utrolig urettferdig så lenge dette ikke er handlinger eller holdninger jeg innestår for!