En tidligere overlege som er siktet for seksuelle overgrep mot flere unge jenter, er motvillig til å gå i nye avhør før det gjøres noe med lekkasjene han mener politiet gir til mediene.

Les også: Bekrefter voldtekt på sjukehuset, Tidligere overlege <br>siktet for voldtekt

Den siktede 38-åringens forsvarer, advokat Krister Braute, ba tirsdag politiet om å sette i verk gransking og sa også at det bør være aktuelt for Spesialenheten for politisaker å se på saken.

– Ikke bevist

Politimester Tormod Bakke i Hedmark politidistrikt mener det ikke er bevist at det skjer lekkasjer, men at man aldri kan være helt sikre på at slikt ikke skjer. Derfor er rutinene for etterforskningslaget innskjerpet, opplyser politimesteren til NTB. I tillegg er en redegjørelse sendt til Spesialenheten.

– Vi synes det er naturlig at Spesialenheten får en orientering, men vi ser ikke noe grunnlag for å «anmelde» oss selv, sier Bakke.

Vurderer saken

Lederen for etterforskningsavdelingen i Spesialenhetens avdeling for Øst-Norge, Liv Øyen, bekrefter overfor NTB at redegjørelsen fra Hedmark politidistrikt er mottatt.

– Vi vil vurdere om det er grunnlag for etterforskning, men det er for tidlig å si hvor lang tid dette vil ta, sier Øyen.

Spesialenheten kan etterforske saker enten etter henvendelser fra politi, fra publikum eller på eget initiativ.

«SMS-voldtekter»

Den tidligere overlegen ved Sykehuset Innlandet er siktet for voldtekter mot seks unge jenter etter at han skal ha sendt dem SMS-meldinger og truet dem til å utføre seksuelle handlinger med seg selv. Det er første gang en slik siktelse er tatt ut i Norge.

I tillegg er han siktet for overgrep mot ei mindreårig jente som var i narkose på sykehuset på Elverum. Ifølge forsvareren skal den siktede ha befølt brystene til jenta.

Voldtektsparagrafen

Utover at det ikke dreier seg om et samleie, har ikke politiet gått ut med hvor alvorlig overgrepet skal ha vært.

For denne hendelsen er 38-åringen - som i de seks andre sakene - siktet etter straffelovens paragraf 192, den såkalte voldtektsparagrafen. En av paragrafens bestemmelser dreier seg om seksuell omgang med noen som er bevisstløse eller av andre grunner ute av stan d til å motsette seg handlingen.

– Ikke mer konkret

Sykehuset Innlandet mener det er uheldig at politiet uttaler seg uklart om overgrepet som den tidligere legen er siktet for og har bedt dem være mer konkrete.

Det kommer politiet foreløpig ikke til å være, ifølge politimester Tormod Bakke.

– Vi kan ikke være mer konkrete, og vi har gått så langt det var mulig i beskrivelsen under pressekonferansen mandag. Vi er tidlig i etterforskningen, og kan ikke legge alle detaljer fram nå, sier politimesteren. (©NTB)