Mener Slettås-hannen er skutt

IKKE VARGTASS: Førstestatsadvokat Tarjei Istad i Økokrim.

IKKE VARGTASS: Førstestatsadvokat Tarjei Istad i Økokrim.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Økokrim tror de siktede jegerne fra Trysil har skutt hannen i Slettås-reviret som sporløst forsvant vinteren 2012/2013. De var også siktet for å ha skutt en «vargtass», men det forholdet er henlagt.

DEL

Førstestatsadvokat i Økokrim, Tarjei Istad sier at to av de siktede jegerne fra Trysil har forklart at de skjøt på kubbelys hvor det var bilde av ulv på.

Dette var årsaken til at formuleringene «det ble bare en vargtass i dag» ble kommunisert av jegerne. Ordbruken fikk derimot Økokrim til å mistenke ulovlig ulvejakt.

– De har forklart det samme. En historie om kubbelyset. Vi ser derfor ingen grunn til å gå videre på den hendelsen og henlegger det ene forholdet. Det som da står igjen er punktet som dreier seg om et forhold vinteren 2012/2013 og det gjelder ulovlig uttak av Slettås-hannen. Dette forholdet jobber vi videre med og vi er interessert i opplysninger som kan bidra til å oppklare den saken, sier Istad.

LES OGSÅ: Minst fem var med på ulvejakta

Førstestatsadvokaten sier at det så langt tyder på at det er to separate jegermiljøer det dreier seg om. Et i Strandbygda-området i Elverum og et i Trysil.

– Men det er liten tvil om at de har kjent til hverandre. Det er kontakt gjennom personer som har bekjentskaper i begge miljøene. De samme opplysningene om observasjoner og annet dukker omtrent samtidig opp i begge miljøene, sier Tarjei Istad.

VIDEO: Filmet ulv i Slettås


(Foreningen Bygdefolk for rovdyr har filmet Slettås-ulv)

Artikkeltags