Politiet, som er ferdig med hovedetterforskningen av mannen, har utvidet siktelsen mot 38-åringen på en rekke punkter, skriver TV 2. Politijurist Rolf Thoresen i Hedmark politidistrikt bekrefter at lovbruddene legen er siktet for har en strafferamme på 21 års fengsel.

Etter at politiet ha undersøkte mannens fire datamaskiner og elleve mobiltelefoner er mannen nå også siktet for å ha lastet ned over 11.000 overgrepsbilder av barn.
Legen er blant annet siktet for å ha voldtatt en jente som lå i narkose på operasjonsbordet på Elverum sykehus i Hedmark. Mannen skal ha filmet overgrepet. Politiet mener voldtekten er begått på en særlig smertefull og krenkende måte, noe som ifølge straffelovens paragraf 195 gir en strafferamme på 21 års fengsel.

– Det jeg kan si, er at min klient stiller seg helt uforstående til at han har lastet ned barneporno. Han har erkjent en del forhold, men nekter straffskyld etter voldtektsparagrafen, sier Krister Øie Braute.

38-åringen har vært siktet for voldtekt av sju barn. Overgrepene skal ha blitt utført ved at overlegen via tekstmeldinger truet jentene til seksuell aktivitet med seg selv.

– I tillegg er han nå også siktet for forsøk på å tvinge ytterligere fire mindreårige jenter til å ha seksuell omgang med seg selv, sier Thoresen.

Til sammen er den tidligere overlegen nå siktet for overgrep mot 22 barn, den yngste av dem var 11 år da voldtekten skal ha skjedd. I tillegg er legen siktet for utpressing av rundt 600.000 kroner av til sammen 14 menn, ifølge NRK.

38-åringen har vært varetektsfengslet siden han ble pågrepet 23. oktober i fjor. (©NTB)