Det ble klart i dag, etter at retten har tatt stilling til skyldspørsmålet i saken. Lagmannsretten brukte i underkant av halvannen time på å fastslå at Hamar-legen er skyldig på alle punkter.

Aktor ikke overrasket

Dermed er han skyldig i å ha voldtatt fire unge jenter via mobiltelefon samt tre voldtekstforsøk. Fra tingretten er han dømt for en rekke overgrep og trusler mot unge jenter samt utpressing av nærmere 20 menn.

Eidsivating lagmannsrett har den siste uka behandlet ankesaken. I Hedmarken tingrett ble han dømt for blant annet å ha misbrukt flere jenter og lurt dem til å sende MMS-bilder av seg selv til ham.

– Jeg er ikke overrasket over at lagretten har funnet han skyldig. Det er bare et par nye nyanser som har kommet fram i lagmannsretten, sier aktor Arne Ingvald Dymbe til Østlendingen.

Glad på jentens vegne

Bistandsadvokat Inger Johanne Reiestad Hansen er også glad for at jentene er blitt trodd, også i lagmannsretten.

– Nå som skyldspørsmålet er avgjort, kan de begynne å se framover og legge saken bak seg selv om det vil ta lang tid før mange. Flere føler fortsatt dyp skam og skyldfølelse. De trenger hjelp. Det er viktig for dem å forstå at de var i en svært sårbar periode – på veg inn i puberteten da de ble lurt inn i en fortrolighet av en voksen mann som ga seg ut for å være en jevnaldrende jente, sier Reiestad Hansen.

MMS-legen: – Skuffet

Forsvarer Harald Stabell opplyser at hans klient er svært skuffet og tar dommen svært tungt.

– Han håper at han under straffeutmålingen vil slippe unna forvaring eller få en mindre forvaring enn i dommen fra tingretten, sier Stabell.

I tingretten ble MMS-legen dømt til ti års forvaring med sju år som minstetid.

Lagmannsretten har bare tatt stilling til voldtektsdelen av dommen fra tingretten. Straffeutmålingen i saken er utsatt til 19. desember.

Les også: MMS-legen ringte familien ofte fra cella, MMS-legen til sitt offer: – Beklager så uendelig mye, Truet 12-åring til å lage sexvideo, - Jeg lurte rett og slett jentene, Jentene gruer seg og føler skam