MMS-legen tiltalt for samleie med mindreårig jente

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Mandag 16. mai kom tiltalen i MMS-legesaken. Nå er tiltalen mot den tidligere overlegen i Elverum utvidet med ytterligere et punkt, som omhandler flere tilfeller av samleie med ei mindreårig jente.

DEL

Fra før er den tidligere overlegen tiltalt for overgrep og trusler mot totalt 21 jenter.

Bakgrunn: Vurderer forvaring for MMS-legen, – En redusert tiltale

Det har ikke vært fysisk kontakt mellom vår klient og de fornærmete jentene i saken. Det er snakk om voldtekt gjennom en mobiltelefon. Det synes å ha kommet litt på siden, påpekte mannens ene forsvarer Svein Tømmerdal da den første tiltalen var klar.

– Fysiske overgrep over en toårsperiode

Nå er mannen imidlertid tiltalt for ved flere anledninger å ha hatt samleie med en da mindreårig jente. Dette skal ifølge tiltalen ha foregått på flere forskjellige steder i Hedmark.

De seksuelle forholdene mannen nå har blitt tiltalt for skal ha funnet over en toårsperiode på midten av 2000-tallet.

Forsvareren reagerer

Mannens advokat Krister Braute ønsker imidlertid ikke å kommentere saken ytterligere overfor Østlendingen - da han ikke har fått snakket med sin klient.

– Vi fikk vite om dette først i dag, og jeg har ikke hatt mulighet til å snakke med klienten min ennå. Det får vi trolig ikke muligheten til å gjøre i løpet av de nærmeste dagene heller, sier Braute.

Han reagerer imidlertid på at det nye tiltalepunktet blir lagt til så tett opptil at rettssaken skal starte i Hedmarken tingrett førstkommende mandag.

– Det er overrsakende og lovlig sent. Det er ønskelig å få rimelig tid på seg for å gjøre de forberedelser som er nødvendig. Det hadde vært mer ryddig om dette hadde blitt lagt fram tidligere, sier han.

– Overgrep på operasjonsbordet

En del av den opprinnelige tiltalen er også episoden der tiltalte skal ha utført overgrep mot en jente som lå i narkose på operasjonsbordet på sjukehuset i Elverum – en episode som fant sted så sent som i desember 2009.

Legen er også tiltalt for å ha vært i besittelse av barneporno. Hjemme hos mannen ble det beslaglagt en datamaskin som inneholdt minst 11.000 bilder og filmer som med seksuelle overgrep mot barn.

Vurderer forvaring

Det er oppsiktsvekkende at statsadvokaten vurderer å legge ned påstand om forvaring mot legen når saken skal opp i tingretten.

– Det vil være et spørsmål om det er kvalifisert fare for gjentakelse av tilsvarende handlinger. Det er både omfanget og alvorlighetsgraden av hele saken som gjør at dette er noe som må vurderes når bevisene føres under rettsaken. Jeg vil ta stilling til forvaringsspørsmålet etter å ha hørt uttalelsen til de sakkyndige i retten, sa statsadvokat Arne Ingvald Dymbe til Østlendingen da den første tiltalen ble lagt fram.

– Ingen tilsvarende saker

Statsadvokaten hadde ingen lignende sak å se til da han skrev tiltalen. Han erkjenner at det har vært tidkrevende.

– I omfang har vi ikke hatt noen lignende sak. Derfor har dette tatt tid, sa Dymbe.

Østlendingen har ikke lykkes å få kommentar fra statsadvokaten om det nye forholdet.

Artikkeltags