Det var under Dansefestivalen på Sel sist helg at prisen for Årets Danseband ble delt ut til Anne Nørdsti. Prisen deles ut til den som samlet får flest poeng og stemmer fra folket (50 prosent) og en egen jury (50 prosent).

"Bransjen har gjennom mange år utviklet seg, og store tradisjoner er bygget videre, til det vi dag ser som et på mange måter fornyet uttrykk! Ingen skal komme og si at dette bare er en bransje for gubbene. Damene har også virkelig satt seg på kartet, og de er ikke bare et flott blikkfang og gode representanter utad, de svinger skikkelig også, med god medvind fra sitt publikum! Årets vinner har gull i strupen, har en Gullsko fra før og er omtalt som Alvdals dansedronning!", heter det i juryens begrundelse og dom.

Hør Anne Nørdsti på Spotufy her!

- Dette betyr veldig mye. En slik pris er en veldig god bekreftelse på at vi gjør mye riktig. Nå har jeg da også to gullsko å gå på, sier Anne Nørdsti til Ostlendingen.no.

Nørdsti ble også tildelt Gullskoen i 2008, året etter at hun tok sin hittil gjeveste pris - Spellemansprisen i 2007.

Er ute på veien

Da Ostlendingen.no snakket med Nørdsti onsdag morgen var hun i bussen på vei til Dansebandveckan i Malung - ett av årets store høydepunkt. Denne sommeren har vært preget av et liv på veien for Alvdal-jenta og bandet hennes.

- Det har nok vært en ganske normal sommer i hva antall spillejobber angår, men vi trives godt på veien. Det å få folk til å danse og synge med på låtene våre er det som driver oss, sier Nørdsti.

Dansebanddronninga har nå vært på veien siden 2004. Fem album har det blitt, men hun ser ikke at eventyret tar slutt enda.

Lyst til å lese mer om musikk? Her er Østlendingens plateanmeldelser!

- Det har skjedd så utrolig mye på disse årene. Jeg har blitt heltidsmusiker og driver firmaet alene. Det har ikke bare vært enkelt som jente å eie et firma med stor buss og mye utstyr. Det kreves mye mer enn å bare stå på scena. Heldigvis har jeg et veldig godt team rundt meg.

Jobber med ny plate

Nå skal Nørdsti spille konserter ut juli. Da tar hun sommerferie i tre uker.

- Er det noen ny plate på gang?

- Ja, vi er i startgropa og jobber med låter, men det er ikke fastsatt noen dato for når denne vil komme. Det blir mer platejobbing etter sommerferien, sier hun.