I januar 2011 lå avisen på 15.000 daglige nettbrukere. Ett år senere har dette vokst til 20.000.
Prosentvis har Østlendingen nettsatsing hatt en økning på 44,89 prosent fra 2010. Kun Varden i Telemark er bedre enn Østlendingen på nett blant Edda-avisene.
Laginnsats
– Hva er årsaken til den store økningen i lesere på nett?
– Vi har jobbet målbevisst over lengre tid, og fått til en laginnsats redaksjonelt på internett. Og det har gitt resultater. Det ligger alltid en utfordring i hvordan en avis på vår størrelse fordeler ressursene best mulig, men takket være en felles innsats har vi klart å lage bedre saker både på nett og papir, sier Østlendingens nett- og utviklingsredaktør, Christoph Schmitz.
– 2011 har vært preget av de store nyhetene. Samtidig er det ikke gitt at man tyr til lokalavisene på nett når det skjer noe så dramatisk som vi opplevde 22. juli. Men vi har klart å være til stede både på de store og små nyhetene, og det har gjort at vi nå har flere lesere enn noensinne.
Forskjellige produkter
– Mange har fryktet at gode nettaviser stjeler lesere fra papiravisen. Gjelder dette også Østlendingen?
– Nei, egentlig ikke. Vi har faktisk aldri hatt så mange lesere som nå i en kombinasjon mellom nett og papir. Utfordringen er å presentere gode produkter som er forskjellig fra hverandre, mener han.
Leser på mobilen
Hedmarkingenes lesevaner har endret seg de senere årene. Slik er det også på nett.
– Før hadde vi mest trafikk på morgenen og rundt lunsjtider. Nå ser vi en markant økning også på kvelden hjemmefra. I tillegg leser stadig flere oss på mobilen. 1. juledag knuste vi alle rekorder på mobilsidene våre.
– Hvordan skal Østlendingen klare å vokse videre på nett?
– Vi skal jobbe hardt videre, og da er jeg trygg på at resultatene fortsatt vil komme. Vi har enda mer å gå på!