Bortføringen skjedde før klokka 15 i nærheten av Egebergbanen langs Masterudveien, om lag 11 kilometer utenfor Kongsvinger.

Politiet søker etter jentene både nasjonalt og internasjonalt. Svensk politi, tollvesenet, politiet i nabokommunene og spesialtjenester i Oslo er alle engasjert i saken.

LES OGSÅ: To jenter på 6 og 8 år bortført av maskerte menn - politiet leter etter sølvgrå SUV

En rekke tips har kommet inn i saken, og politiet var tirsdag kveld i gang med vitneavhør.

Samtidig tror politiet at mannen som antas å være jentenes far, kan ha kommet seg fra stedet i en annen bil.

– Vi er derfor interessert i opplysninger dersom noen har sett en bil parkert i nærheten av Egebergbanen, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl.

Ifølge henne er det for tidlig å begynne å spekulere på om faren kan ha samarbeidet med profesjonelle aktører i forbindelse med bortføringen. Det er ikke meldt om bruk av våpen, og jentenes fosterforeldre skal ikke ha blitt utsatt for fysisk vold, opplyser politiadvokaten.

Regiondirektør i Nettbuss, Arild Nylend, har snakket med bussjåføren som fraktet jentene. Han sier til VG at sjåføren ikke la merke til noe utenom det vanlige.

– Alt har sett normalt ut. Han har ikke lagt merke til noe spesielt annet enn å ha sett en bil i speilet, men det kan også være normal trafikk, sier Nylend til VG.