Gå til sidens hovedinnhold

– Sparebanken kan bryte loven

Artikkelen er over 9 år gammel

Advokat Jan Roald Heiberg i Finansforbundet karakteriserer nedbemanningsprosessen i Sparebanken Hedmark som uryddig. I verste fall kan prosessen være ulovlig, sier han.

Østlendingen har tidligere skrevet at Sparebanken Hedmark skal nedbemanne med rundt 65 ansatte innen utgangen av første halvår 2013.

– Ingen skal sies opp. Alt skal skje frivillig, uttalte administrerende direktør Richard Heiberg i Sparebanken Hedmark til Østlendingen da nyheten ble kjent.

– Ulovlig med kun karakter

Hamar Arbeiderblad skrev tirsdag at banken har gitt den enkelte ansatte en karakter fra 1 til 5, hvor 1 er dårligst og 5 er best. Ifølge avisen skal mange ha fått karakteren 1 og 2.

Flere av de ansatte skal ha fått beskjed om at de ikke inngår i ledelsens framtidsplaner.

Jan Roald Heiberg i Finansforbundet sier at denne praksisen i verste fall kan være ulovlig.

– Hvis karaktertallet 1 er utslagsgivende for om man får være med videre eller ikke, er det uheldig, uryddig og i verste fall ulovlig. Dersom banken blir nødt til å starte en oppsigelsesprosess, er de pliktig å gjøre en bredere vurdering i forhold til utvelgelsen, sier Heiberg og nevner både ansiennitet, kompetanse og samarbeidsevne som viktige faktorer.

– Fortvilte bankansatte

Han sier at Finansforbundet sentralt har fått henvendelser fra et titall ansatte i banken.

– De uttrykker fortvilelse og frustrasjon i forhold til hvordan nedbemanningsprosessen blir gjennomført. Slik det legges opp nå, er ikke frivilligheten reell, sier advokat Heiberg.

Han legger ikke skjul på at Sparebanken Hedmark kunne ha gjennomført nedbemanningen på en annen måte.

– Å sette karakterer på de ansatte hører hjemme i en årlig medarbeidersamtale, hvor man skal evaluere hvordan den ansatte oppfyller sin stilling. Etter vårt skjønn burde man holdt seg til spillereglene som gjelder ved nedbemanning. Da ville det ha vært relativt greit å plukke ut hvilke ansatte som blir rammet. Det er mulig at banken har de beste intensjoner, men her har de ikke gjort det rette, sier Heiberg.

– Mulighet for forbedring

Advokaten mener likevel at banken har rom og mulighet for forbedring.

– Finansforbundet har gode erfaringer med å kjøre ryddige og gode prosesser i forbindelse med nedbemanning. Banken har nok kommet litt skjevt ut i denne saken, og det er mulig å hente seg inn igjen. Det kan de gjøre i tett dialog med oss, sier advokat Heiberg.

Forbauset Sparebank-advokat

Sparebanken Hedmarks advokat, Arve Due Lund, sier til Østlendingen at han er forbauset over sin kollegas utspill om lovbrudd i nedbemanningsprosessen.

- Slik jeg kjenner til dette så har prosessen vært håndtert helt etter boka. Å uttale seg på et så generelt grunnlag er bare med på å skape forvirring og avisoppslag, sier Due.

Han mener jussen er krystallklar på at arbeidsgiver må skaffe seg en bredest mulig kompetanseoversikt over de ansatte.

- Når det skal nedbemannes må utvalget gjøres på en forsvarlig måte. Innenfor personopplysningsloven må arbeidsgiver kartlegge grundig, mener Due Lund.