Sto over ulvejakta i dag

Martin Kjeldstad (innfelt) skjøt den gamle osdalshannen på første dag av lisensjakta på ulv tirsdag. Onsdag sto han over jakta.

Martin Kjeldstad (innfelt) skjøt den gamle osdalshannen på første dag av lisensjakta på ulv tirsdag. Onsdag sto han over jakta. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Tirsdag skjøt Martin Kjeldstad osdalshannen ved Åkre i Rendalen, men jakta etter de to siste ulvene i lisensjakta hoppet han over onsdag for å prioritere studiene.

DEL

Det gikk raskt unna da den første ulven ble skutt under lisensjakta på tre ulver tirsdag. Etter bare noen timers jakt var den gamle osdalshannen skutt av jeger Martin Kjeldstad fra Slettås i Trysil.

Ulven ble skutt ved Aas Gård på Åkre i Rendalen.

LES OGSÅ: Ulv skutt i Rendalen

- Det gikk veldig raskt. Ulven ble påskutt en liten time før jeg fikk øye på den, sier Kjeldstad til ostlendingen.no.

- Som å skyte en elg

Den erfarne jegeren mener at 30 år med jakt og turer i skogen var årsaken til at akkurat han fikk skyte den første ulven under årets lisensjakt.

- Jeg hadde egentlig ingen post, så jeg stakk opp i et område jeg trodde den kunne være. Rovdyr vil tradisjonelt ha skjul, så det var ikke overraskende at den kom der den kom, sier han.

Tidligere har Kjeldstad også felt én bjørn og flere elg.

- Det var ikke mye pulsheving da ulven kom, det var som å skyte en elg, forklarer han.

Er for uttak på Slettås

Cirka 100 jegere er ute i terrenget for å jakte de to resterende ulvene på årets kvote.

Selv valgte Martin Kjeldstad å stå over onsdagens jakt.

- Jeg studerer utmarksforvaltning på Evenstad og hadde obligatoriske forelesninger - det måtte prioriteres, sier jegeren.

Han mener derfor han har god bakgrunn for å mene noe om dagens rovdyrpolitikk, som han i motsttning til mange andre ulvejegere faktisk er enig i.

- Er bestandsmålene nådd bør det åpnes for lisensjakt som nå, men er de ikke det kan ulven får være. Jeg er for mangfold i norsk fauna.

Kjeldstad bor også selv i et område der ulvemostanden den siste tiden har vært stor.

- At folk på Slettås er redd ulv skal vi ha all mulig respekt for, selv om jeg selv ikke er spesielt redd ulven. Det bør derfor være rom for å ta ut dyr der de skaper frykt og forringer livskvaliteten til folk, sier Martin Kjeldstad.

Blir med videre

Om det blir mer jakt de nærmest dagene er han usikker på.

- Det er vel en sjanse for at de to siste ulvene på kvota også felles fort, men om den drar ut og jeg har tid så blir jeg nok med på mer jakt, sier ulvejegeren.

Artikkeltags