Fredag ettermiddag meldte 110-sentralen Innlandet at det er flere større og mindre skog- og lyngbranner i Hedmark og Oppland.

Større skogbrann

I Hedmark er det en større skogbrann i Sør-Odal.

- Det er en skogbrann i Sør-Odal. Den er det forholdsvis litt størrelse på. Vi har rekvirert brannhelikopter som skal bistå oss, sier brannvakten ved 110-sentralen til Østlendingen, før han opplyser at det er hektisk på 110-sentralen for øyeblikket, og at han ikke har tid til å prate mer.

Skogbrannen skal være mellom Finnholt og Presterudsætra.

Skogbrann i Engerdalen

Klokken 18.20 rykket Engerdal brannvesen ut på røykutvikling mot Gråhøgda, Snerta i Engerdalen. Været i området er preget av lynnedslag, fredag kveld.

Sivilforsvaret i Engerdal bistår brannvesenet i slukkearbeidet med ti personer.

DSB har satt inn flere ekstra helikoptre

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har satt inn fire ekstra helikoptre i beredskap på grunn av stor skogbrannfare i hele landet.

Det ene faste beredskapshelikopteret har base på Torp. De fire andre er plassert på Starmoen ved Elverum, Sauda, Værnes og Narvik, melder DSB.

Den økte beredskapen gjelder til og med søndag, men direktoratet vil da gjøre en vurdering av hvorvidt beredskapen skal forlenges.

– De fem helikoptrene skal raskt kunne rykke ut og bistå brann- og redningsvesenene ved skogbranner. Parallelt med skogbrannhelikopteret følger det lederstøtte til de brann- og redningsvesenene som ber om bistand fra statens skogbrannhelikoptertjeneste, heter det i meldingen fra Direktoratet.

Været skaper problemer

De to siste dagene har været og lynnedslag herjet med fylket.

Torsdag var det også flere skog- og lyngbranner som oppstod på grunn av lynnedslag. Det oppstod brannhendelser i Slemdalen, Åmot, Engerdal, Trysil, Sollia og Rendalen.

Sørfylket hadde også problemer med flere trær som hadde blåst over ende og over veger. Det ble også meldt om mindre strømbrudd i regionen.