Synger jula inn i Hedmark

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Når voksne karer kommer blanke i øya og takker for konserten, da vet du at du har truffet. Lite rører oss som den klassiske julemusikken, mener Rein Alexander.

DEL

Sammen med Mads Belden og Christine Guldbrandsen er han nå klar for å turnere landet rundt fra 29. november til 21. desember. I Hedmark er det lagt inn stopp i Vang kirke 10. desember, Grue kirke 11. desember og Trysil kirke 14. desember.


– Ikke i Elverum?

– Nei, det ble ikke slik denne gang. Men vi er mer enn klare neste år, smiler Rein Alexander, som innrømmer at han gjerne skulle slått seg ned for godt i Elverum.

– Jeg har sekken full av gode minner fra faren min var lærer på folkehøgskolen. Kjæresten min har da også masse slekt her. Er det et ledig småbruk i området, så er jeg klar, smiler han.

Norsk og nordisk

Men før det eventuelt blir flytting, skal julestemningen sikres. Og det gjøres aller best med de klassiske sangene, ifølge trekløveret.

– Vi lar andre ta seg av Disney-jula. Vi har funnet vårt uttrykk, og storkoser oss med de klassiske norske og nordiske julesangene, sier Mads, før de bryter ut i «Mitt hjerte alltid vanker».

Større enn seg sjøl

Og til slik musikk, ja da er det bare kirkerommet som virkelig fungerer, mener de.

– Det gir en helt spesiell stemning å være i ei kirke, kunne senke skuldrene og væremed på noe som er større enn deg sjøl. For mange henger julestemningen sammen med musikk. Det gjør den for oss også. Vi har virkelig strevd med å lande reportoaret slik at konserten ikke skulle vare fire timer! Men nå er vi klare for å gi folk noen gaver, som de kanskje ikke vet at de ønsker seg.

 – For mange henger julestemningen sammen med musikk. Det gjør den for oss også.

SE EN SMAKEBIT FRA KONSERTEN HER:

Artikkeltags