Trår til for sykkelruter

KLAR TIL START: Prosjektleder Tone Stræte har mange samarbeidspartnere og støttespillere i ryggen; her representert ved (fra venstre) Bjørnar Hansen, Anbjør Svenkerud, Erik O. Møller, Trond Rønning, Chris Bjelke, Gustav Heramb og Per Fonnaas.Foto: Merete N. Netteland

KLAR TIL START: Prosjektleder Tone Stræte har mange samarbeidspartnere og støttespillere i ryggen; her representert ved (fra venstre) Bjørnar Hansen, Anbjør Svenkerud, Erik O. Møller, Trond Rønning, Chris Bjelke, Gustav Heramb og Per Fonnaas.Foto: Merete N. Netteland

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Sykkelruter skal kartlegges, og om lag 500 skilt og tavler skal vise veg i Elverum, Åmot og Solør. Målet er å få flere folk på hjul.

DEL

– Sykkel er for alle, det er det som er så morsomt, sier Gustav Heramb, leder i Elverum Sykleklubb, som «eier» sykkelruteprosjektet sammen med J/H Sykkel, Solør Cykleklubb og Åmot Utmarksråd.

Med et budsjett på 1,2 millioner kroner og en entusiastisk Tone Stræte som prosjektleder, er målet å gjøre regionen til et godt tilrettelagt turområde for syklister.

– Dette er aktivitet for alle aldre og alle fasonger, understreker Anbjør Svenkerud, tillitsvalgt i Gjensidigestiftelsen, som har gitt 300.000 kroner i støtte til prosjektet.

Elverumregionens Næringsutvikling AS og kommunene betaler 350.000 kroner, mens resten dekkes av egeninnsats.

På nett og mobil

Klubbene kommer til å gjøre det meste av jobben med å kartlegge og velge sykkelruter, fem til seks i hver kommune, i en sammenhengende nord-sør-akse. Det skal produseres skilt, kart og informasjonstavler, alt med felles profil og utforming.

Selvsagt skal prosjektet også på internett; elektroniske kart, rutebeskrivelser og et nettsted der syklister kan utveksle erfaringer og tips blir viktig, fastslår Tone Stræte.

Det blir også en løsning med såkalte app’er for smarttelefon, med navigeringsfunksjon og kart.

En viktig del av prosjektet er også å samle klubber, bedrifter, kommuner og andre aktører i et sykkelnettverk for regionen.

Starter raskt

I går var samarbeidspartnere samlet til kick-off i Elverum, og innen utgangen av året skal prosjektet være i mål. Jobben med å kartlegge aktuelle ruter starter så raskt som mulig, og produksjon av skilt, tavler og sykkelkart skal foregå utover våren og sommeren.

– Vi har mange søkere, og det er bare de beste prosjektene som får midler fra oss, sier Chris Bjelke, distriktsansvarlig for Gjensidigestiftelsen i Innlandet. Her er det ildsjeler som bryr seg om lokalsamfunnet sitt og får ting gjort. Det bør være til inspirasjon for andre, mener han.

Gustav Heramb i Elverum Sykleklubb omtaler prosjektet som en gave rett i fanget til alle som vil ut på sykkel.

– Da tenker jeg ikke først og fremst på de aktive syklistene, for vi vet hvor rutene er. Dette åpner muligheter for alle som vil ut på sykkel, sier Heramb.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken