Gå til sidens hovedinnhold

Trygg Trafikk før skolestart: – Gå skolevegen sammen med barna!

Artikkelen er over 9 år gammel

Trygg Trafikk er godt i gang med å forberede foreldre og barn til skolestart. – Bruk denne siste helga til å gå skolevegen med barna, oppfordrer Marianne Mittet Solbraa.

Hun er distriktsleder i Trygg Trafikk, og har hendene fulle med å legge til rette for tryggest mulig skolestart.

– Enten de skal ferdes i bil, buss, taxi eller til fots, trengs det hjelp, opplæring og trening. For øvelse gjør mester, sier Solbraa.

Hun og Trygg Trafikk har et godt samarbeid med Statens vegvesen og politiet før skolestart.

Skolestart-skiltene er allerede på plass, og politiet kommet til å prioritere kontroller ved fylkets skoler. I tillegg vil vegvesenet kontrollere sikring av barn i bil.

– Vi deler ut brosjyrer i medlemskommunene og oransje skolesekker til alle skolebegynnerne i Hedmark, så de i hvert fall skal synes i trafikkbildet, sier Solbraa.

– Heldigvis er det slik at 8 av 10 skolebarn på landsbasis går til skolen. Det er bra for folkehelsa. Da må vi ikke glemme hvor spontane og impulsive disse små trafikantene er. For Trygg Trafikk er det viktig å opprettholde stor engasjement og oppmerksomhet slik at skolebegynnerne og de andre elevene kan ferdes trygt til og fra skolen, sier Marianne Mittet Solbraa.

Kommentarer til denne saken