Trygg Trafikk: – Hold hodet kaldt, ta det med ro og drikk masse vann

Trygg Trafikk oppfordrer alle som ferdes på vegene i sommervarmen om å ta pauser og ta det med ro. – Man må ha tid til å ta en 15 minutters pause når man kjører bil nå. Det er jo kjempevarmt, sier han.

Trygg Trafikk oppfordrer alle som ferdes på vegene i sommervarmen om å ta pauser og ta det med ro. – Man må ha tid til å ta en 15 minutters pause når man kjører bil nå. Det er jo kjempevarmt, sier han. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Slik unngår du å få heteslag bak rattet i sommervarmen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

I helga har det vært mange utforkjøringer og trafikkulykker rundt omkring i Hedmark.

– Hold avstand

Magne Brobakken i Trygg Trafikk sier det viktigste man kan gjøre i sommervarmen er å ta det med ro, drikke masse vann og holde avstand til forankjørende.

– Hvis man i tillegg sikrer seg selv og andre man har med seg i bilen, sikrer lasten og holder fartsgrensen har man gjort mye. Det er viktig ikke å stresse når man kjører bil. Det er kjempevarmt om dagen og det påvirker en når man sitter bak rattet, sier Brobakken.

Han sier at det er viktig å tenke på at det ikke bare er en selv som kan være slapp og ukonsentrert i trafikken om dagen.

– Derfor er det viktig å ta pauser. Man må ta seg tid til et kvarters stopp og strekke litt på bena og lufte seg litt, sier han.

– Ikke glem dyrene

– Du nevner ikke bruk av aircondition for å holde det kjølig inne i bilen. Er det en falsk trygghet?

– Det er klart at det blir svalere i en bil når man bruker aircondition. De som har det vil nok bruke det, de som ikke har det får ikke gjort det. Uansett må man stoppe opp og drikke masse og på den måten sørge for at væskebalansen i kroppen er i orden. I tillegg er det også viktig å spise godt før man legger ut på tur, sier Brobakken.

Han trekker også fram dyr som katt og hund i sommervarmen.

– Når man er ute på tur er det kjempeviktig å stoppe opp og la også dem få lufte seg. Ikke overlat dem til seg selv og steng dem for all del ikke inne i bilen alene. Låser man dem inne i bilen alene får det fatale konsekvenser, sier Brobakken.

Artikkeltags