(Hamar Dagblad)

– Dette blir en skikkelig nerdebutikk, men samlekort, samlefigurer, brettspill og retro spillkonsoller, lover Stian Sannerud, som i disse dager har begynt å fylle hyllene med varer.

Det blir ikke store forretningen arealmessig, men Sannerud bruker hver av de 25 kvadratmeterne godt.

I et hjørne står Nintendo 64 og Super Nintendo utstilt sammen med gamle Gamleboy-konsoller.

I hyllene finner man et rikt utvalg med brettspill. Her har Sannerud tatt inn blant annet Big Bang Theory, Game of Thrones og Nintendo-versjonene av Monopol. I en annen hylle står brettspillet Star Wars Carcassonne, som det er mye hype rundt for tiden.

- Ellers har jeg Pokémon-kort, som igjen er blitt veldig populært, og jeg har et stort utvalg av Magic Gathering. Ellers har jeg tatt inn Games Workshop, hvor man maler figurer og spiller et strategispill. Det er blitt veldig stort på verdensbasis.

Ellers er det popvinylfiguer basert på TV-seriet og spill, en Batman som man kan bygge i mikroklosser og actionfiguren Iron Man som skal bygges fra bunn. På en annen hylle står en replika av tronen fra Game of Thrones.

Utenfor butikken skal Sannerud rigge opp stoler og bord. Han varsler brettspill-, Magic- og Pokémon-kort-turneringer.

– Jeg har alltid hatt lyst til å starte egen butikk. I og med at jeg brenner litt ekstra for spill og nerdeting så falt det naturlig å etablere en slik butikk på Hamar. Tilbakemeldingene på forretningsideen på Facebook har vært veldig bra, selv om jeg holder meg unna å ta inn moderne konsoller og konsollspill. Det markedet har kjeder som Elkjøp, Lefdal og GameStop tatt.

Men Sannerud tror han har funnet sin nisje:

– 80 prosent av det jeg tar inn i butikken må man handle på nett eller i Oslo. Nå får folk tak i det lett på hjemmebane.