Hatmeldinger fortsetter å strømme inn til Os kommune

En illsint svane skaper Facebook-trøbbel for Os i Hedmark. Problemet er bare det at «Havnesjefen» egentlig befant seg i en helt annen kommune. Nemlig Os i Hordaland.

En illsint svane skaper Facebook-trøbbel for Os i Hedmark. Problemet er bare det at «Havnesjefen» egentlig befant seg i en helt annen kommune. Nemlig Os i Hordaland. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå er «Havnesjefen» avlivet, og hatmeldingene fortsetter å komme til Os kommune.

DEL

(Arbeidets Rett) Os kommune må svare for seg i dag, selv om den avlivede svanen aldri har satt sine svaneføtter i kommunen i Hedmark.

Ønsker at svanen skal leve

Vi har flere ganger tidligere skrevet om at Os kommune i Hedmark får kjeften myntet på navnebrorkommunen Os i Hordaland, som hadde en illsint svane ved navn «Havnesjefen». Den har gått til angrep på folk, blant annet så ble en barnehagejente dratt under vann av den hissige svanen tidligere i sommer.

Kommunen i Hordaland har vedtatt felling av svanen, men det har skapt store reaksjoner på sosiale medier. Til og med har svanen fått hyret inn en egen advokat av folk som mener den bør få leve, på tross av sine gjerninger.

LES OGSÅ: Denne hissige svanen skaper Facebook-trøbbel for Os kommune

Og vår Os kommune har fått ekstraarbeid med å svare på alle henvendelser om at svanen faktisk befinner seg på den andre siden av Norge.

Nå er den død

Torsdag 3. august kom nyheten ut i riksmediene om at svanen var tatt av dage. Og hatmeldingene begynte å tikke inn på morgenen på kommunens Facebook-side. Den er nå stengt og alle innlegg må godkjennes.

LES OGSÅ: Svanen har ført til nye Facebook-regler for Os kommune

– Jeg publiserer ingen av innleggene om svanen, men svarer heller alle om at de har skrevet til feil kommune. At de har henvendt seg til Os kommune i Hedmark, forklarer Arvid Keskitalo, som har fått ansvaret med å filtrere meldinger som kommer inn på kommunens Facebook.  

Dette er noen av de meldingene Os kommune fikk torsdag:

«Kommer aldri til å støtte Os kommune eller reise dit eller bruke penger der. RIP Hamnesjefen»

«Fy faen så kvalme dere er som tar livet av et uskyldig dyr. Helt klart en kommune eller by jeg ALDRI skal ta turen til»

«Mordere»

«Gratulerer med talentløs forvaltning av «Havnesjefen». Den kunne enkelt vært flyttet om så var, men en annen ting er det bare mennesker som skal ha tilgang til havna så kan dere jo bare skyte resten av svanene og så blir dere vel fornøyd.»

Når dette er noen av meldingene som kommer til kommunen i Hedmark, kan vi tenke oss til hvordan kommunen i Hordaland har fått gjennomgå.

Artikkeltags