Gå til sidens hovedinnhold

Østerdalspreg på posten

Artikkelen er over 13 år gammel

I år blir det østerdalspreg på juleposten: Tegneren Kjell E. Midthun fra Elverum er invitert av Posten til å tegne to julefrimerker som skal trykkes i millionopplag.

Det er ennå ikke klart hvilket opplag Posten vil sende ut 17. november, men fjorårets julemerker ble det trykket ikke mindre enn 14 millioner av.
Dermed vil dette definitivt bli opplagsrekord for tegneren, som normalt strekker seg til 100-150 med digitaltrykkene sine.

I kulturlandskapet

– Veldig fin reklame for Kjell, og veldig bra for Østerdalen, sier Ingvar Midthun som ivaretar det forretningsmessige for broren – og som også arrangerte salgsmesse med Midthuns nissetegninger i egen hage i fjor sommer.

Det er foreløpig en godt bevart hemmelighet hvilke motiver som Posten har valgt ut. Det ene frimerket gjengir en av Kjell E. Midthuns originaler i sin helhet, mens det andre merket vil være et utsnitt av en tegning.

– Jeg kan røpe så mye som at begge motivene er hentet fra Østerdalen, og vi er veldig glade over at Posten har valgt motiver der Kjells nisser ferdes i kulturlandskapet, sier Ingvar Midthun.

Tylldalen eller Sollia?

Kjell E. Midthun har for lengst etablert seg som en av Norges mest markante nissetegnere gjennom tidene, på høyde med Nils Bergslien og Kjell Aukrust.
I tillegg til kortene som trykkes i betydelige opplag, har han også utgitt kort med lokale motiver – eksempelvis elverumskort.

Mange av motivene er hentet fra Tylldalen og Sollia, i fjor hadde han utstilling på Norsk Skogmuseum med motiver fra museene i Elverum – og også med sommernisser.
– Det er definitivt vinter, sier Ingvar Midthun om julemerkene. Ellers kan han røpe at det blir hageutstilling i sommer også.

Kommentarer til denne saken