Evjes søstre inviterer til møte – håper lokalkunnskapen kan hjelpe

Tone (t.v.) og Janne Evje har siden lørdag søkt aktivt etter sin savnede bror i områdene rundt Spåtind.

Tone (t.v.) og Janne Evje har siden lørdag søkt aktivt etter sin savnede bror i områdene rundt Spåtind. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Savnede Stig Ingar Evjes søstre inviterer fredag til informasjonsmøte i Torpa, og håper lokalkunnskap kan hjelpe dem i søket.

DEL

(Ringsaker Blad) Det har siden 14. mai vært flere som har observert en person som kan passe til beskrivelsen av den savnede 45-åringen. Senest lørdag kontaktet en kvinne politiet, for å melde fra at hun dagen før hadde observert en person i et myrområde ved Strætbakken, nedenfor Klevmoseterhøgda, med utseende og atferd som kan stemme med Evje.

– Både politiet og vi anser den observasjonen som svært troverdig, sier Janne Evje, som kastet seg i bilen og kjørte til Spåtind så snart hun ble kjent med tipset. Sammen med søster Tone og støttespillere har hun oppholdt seg i området og søkt på egenhånd. Det har ikke kommet nye tips i saken siden fredag.

Jegerne rykker inn

Snart står jakta for tur og småviltjegerne vil vandre gjennom Synnfjellet langt utenfor de stier som hyttefolket benytter seg av til vanlig. Det kan gi et vesentlig bidrag til søket.

– Vi ser at det er lite folk i området nå, så det er ikke så vanskelig å være her oppe uten å bli sett. Hvis man går i skogen utenom stiene, er det ikke mange en møter på, ser søstrene, som nå gjerne vil komme i dialog med folk som er fastboende og lokalkjent i området.

Derfor inviterer familien til informasjonsmøte om saken fredag førstkommende klokka 19.00 på Torpa barne- og ungdomsskole.

– Det er mange som ønsker å hjelpe, også mange som ikke er fra dette området. Vi har også veldig god hjelp av lokale, men vi ser at det er store skogområder å søke i. Derfor håper vi på hjelp fra folk som kjenner terrenget godt, sier Janne Evje.

Vurderer alle tips

Fredagens observasjon var svært konkret, men ble altså ikke meldt før dagen etter.

– Både vi og politiet vurderer alle tips vi får. Og det som er aller mest interessant er helt konkrete spor og spor i terrenget. Fredagens observasjon var veldig konkret og interessant, vurderte både vi og politiet, og det er bakgrunnen for at vi er her oppe nå og føler vi må være ute og lete, sier søstrene.

Politiet er avhengige av helt konkrete spor for å iverksette en ny organisert leteaksjon i området, slik som senest ble gjort i juni.

Artikkeltags