Gå til sidens hovedinnhold

- Politiet mangler ressurser

Artikkelen er over 12 år gammel

Politiet mangler ressurser for å kunne håndtere terrorisme og store naturkatastrofer, ifølge en ny rapport.

I øvelser som er gjennomført av politi, helsevesen, redningssentraler og offentlige etater de siste årene, er det påvist en rekke feil. Men i en fersk rapport fra Politidirektoratet går det fram at flere av feilene ikke er fulgt opp.

– Øvelser og aktuelle hendelser viser at det er store rom for forbedringer, sier tidligere politimester Olav Sønderland til Aftenposten.

Han har deltatt i arbeidet med den nye rapporten, som er blitt til på oppdrag fra politidirektør Ingelin Killengreen.

I rapporten hevdes det at samarbeidet mellom Politiets sikkerhetstjeneste og de enkelte politidistriktene ikke er tilfredsstillende, og at pårørende og skadde ikke er blitt håndtert godt nok under øvelsene. Ulike deler av politiet skal ha problemer med å formidle hemmelig informasjon seg imellom.

I tillegg har politiets utrykningsenheter, deriblant den topptrente Delta-gruppen som skal rykke ut ved terror- og sabotasjeaksjoner, klaget fordi de ikke har fått nødvendig trening.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) er ikke overrasket over
kritikken.

– Vi har ikke lest rapporten, men vi har i våre egne evalueringer pekt på tilsvarende problemer knyttet til manglende informasjonsflyt og håndtering av skadde, sier enhetsleder i avdeling for strategisk krisehåndtering Per Øyvind Semb i DSB. (©NTB)

Kommentarer til denne saken