Saken oppdateres.

- Hun var sterkt nedkjølt da hun ble funnet, men hun pustet og var ved bevissthet. Ytterlige informasjon om helstetilstanden hennes har vi ikke på nåværende tidspunkt, sier operasjonsleder Jørn Akre ved Hedmark politidistrikt til Østlendingen.

Funnet av hundefører

Kvinnen ble tatt hånd om av helsepersonell som fraktet henne videre til sykehus.

Ifølge politiet ble kvinnen funnet av en hundefører - cirka en kilometer fra der hun ble observert sist.

- Dette har vært en omfattende aksjon med store styrker involvert, og vi er veldig glad for at kvinnen nå er funnet. Vi får håpe at det går bra med henne, sier Akre.

Store mannskaper involvert

Det var søndag kveld at den 89-årige kvinnen ble meldt savnet i Elverum. Hun hadde vært med sønnen i området rundt Bjørbekksetra i Julussdalen nord i Elverum, der de hadde plantet trær. Av ukjent årsak kom de to bort fra hverandre ved 18-tiden. Klokka 20.30 ble hun meldt savnet. Etter resultatløst søk, ble leteaksjonen trappet kraftig opp mandag morgen.

Forsvaret satte mandag morgen inn 250 mannskaper fra Terningmoen i søket etter kvinnen. I tillegg ble både et Sea King redningshelikopter og politihelikoptret satt inn i lufta. Sivilforsvaret, Røde Kors, andre frivillige letemannskaper, politiet, Forsvaret og flere hundepatruljer fra Norske Redningshunder og Norsk Redningshund Organisasjon deltok i søket.

LES OGSÅ: Politiloggen mandag 1. juni