Gå til sidens hovedinnhold

Politikerne imponert av Montessori-skolen

Artikkelen er over 13 år gammel

Formannskapspolitikerne besøkte Solør Montessoriskole i går, og fikk mye nyttig informasjon.

Og Åsnes-ordfører Lars Petter Heggelund måtte skrive autografer på harde livet!

– Målet vårt er å skape et bra tilbud til hele Solør for dem som vil ha et alternativ til den offentlige skolen. Dessuten håper vi at skolen skal gi gode arbeidsplasser i kommunen, sa styreleder Geir Liengen.

Skolen har dette skoleåret 52 elever. Åtte nye har meldt sin ankomst for neste skoleår, mens to elever skal over til ungdomsskolen. Solør Montessoriskole er godkjent for 70 elever.

Kanskje kjøp

Hans D. Bakke (PP) spurte om man er fornøyd med den leieavtalen man har med Åsnes kommune når det gjelder bruk av bygningsmassen og utearealene ved tidligere Østsiden skole.

– Det er viktig for oss å ha en rammebetingelse vi kan leve med på sikt. Vi føler behov for en dialog med kommunen om det. Dagens leieavtale er vel ikke god nok. Å kjøpe skoleanlegget er et aktuelt alternativ hvis vi får en pris det går an å leve med. Det vil sikre framtida, sier styreleder Geir Liengen.

Bakke spurte også om foreldreengasjementet, og Montessori-pedagog Gina Thoresen Faraas kunne fortelle at det var veldig stort det første skoleåret, og at det fortsatt er bra.

Sunn økonomi

Daglig leder ved skolen, Morten Schei, opplyser at skolen har en sunn økonomi, og at man har fokus på hvilken måte man best kan bruke de pengene man har på – ikke på de pengene man ikke har. Det var ikke bare enkelt i oppstarten, ettersom skolen bråstartet høsten 2006 og måtte vente en stund på de offentlige tilskuddene.

– Vi klarte det takket være velvillig bank og velvillige frivillige. Tilskuddsbiten kom fort på plass den også, sier Gina Thoresen Faraas.
Hun orienterte også om prinsippene skolen drives etter, og om hvordan skoledagen er for elevene.

Politikerne lyttet, og ga under omvisningen på skolen og i barnehagen klart uttrykk for at de er interessert.
– Veldig trivelig og greit her, sier Tore Karlstad (Radikale Sosialister), uten å ville gå i dybden om sitt syn på en privatskole.

Kommentarer til denne saken