Kastet ut av Fremskrittspartiet

I trøbbel: Fylkesstyret i Fremskrittspartiet har fratatt Hans Kristian Arnkværn medlemskapet i partiet.

I trøbbel: Fylkesstyret i Fremskrittspartiet har fratatt Hans Kristian Arnkværn medlemskapet i partiet. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Hans Kristian Arnkværn (38) er fratatt sitt medlemskap i partiet av fylkesstyret i Fremskrittspartiet. Arnkværn nekter å godta utkastelsen, og ønsker å rydde opp i det han mener er en ukultur i partiet.

DEL

(Ringsaker Blad) Det er HA som melder dette.

Årsaken til konflikten skyldes en opphetet krangel på et fylkesstyremøte i partiet.

Ifølge HA skal styremedlem Einar Glasø (51) i en diskusjon ha uttalt at han ville kaste Hans Kristian Arnkværn veggimellom. Arnkværn responderte med å reise seg og si at han ikke finner seg i å bli truet. Så skal han ha bedt Glasø om å ta av seg brillene.

Følte seg truet

Dette førte til at Glasø rapporterte Arnkværn inn med klagebrev. Han fryktet håndgemeng og oppfattet trusler i Arnkværns oppførsel.

I en intern e-post skriver Arnkværn at han ikke dyttet Glasø, men «pirket på brilleglassene» hans.

Arnkværn snur situasjonen og melder at det var han som ble truet på juling først og at han reiste seg for å få slutt på at Glasø truer andre med juling.

– Ingen skal finne seg i å bli truet med juling på styremøte. Jeg har blitt fratatt medlemsskapet mitt på feil grunnlag på grunn av en ukultur i partiet. Det er sterke krefter i sving og en tøff kamp om posisjoner. Slik sett forstår jeg at jeg kan oppfattes som en trussel. Partiet kommer jo i et veldig uheldig lyys når de kaster ut en av sine mest profilerte politikere på denne måten, sier Arnkværn.

Fratatt medlemskap

Det hele endte altså med at Glasø meldte inn Arnkværn. Fylkesstyret svarer med å frata Frps kommunestyrerepresentant i Ringsaker medlemskapet. Det skal ha skjedd enstemmig.

De melder at de har oppfattet en setting med tilløp til vold og det kan de ikke akseptere.

Arnkværn fastholder at det var han som berget situasjonen fra å ende med vold i møtet og nekter å akseptere det som nå skjer.

– Organisasjonsutvalget i partiet er nå involvert, og de har vært i kontakt med fylkesstyret. Over sommeren vil det nok være klart hva som skjer videre. Jeg ønsker å fortsette i Ringsaker Frp, vil i så fall rydde opp i den ukulturen som har blitt. Det er ikke første gang det har været bråk, sist trakk to medlemmer seg ut av partiet.

I 2014 trakk Tom Synstad og Anita U. Baksetersveen seg ut av partiet på grunn av kniving om posisjoner.

Ikke konsekvenser for verv

Hans Kristian Arnkværn fra Furnes entret lokalpolitikken for alvor foran kommunevalget i fjor høst og ble valgt inn i kommunestyret for Fremskrittspartiet.

– Dette vil ikke få konsekvenser for mitt verv som kommunestyrerepresentant, sier Arnkværn.

Artikkeltags