Ungdomsparti på veg opp

ULIKE VALG: Nestleder Emilie Enger Mehl takker for seg, mens leder Erling Laugsand ønsker en ny periode i Senterungdommens ledelse. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

ULIKE VALG: Nestleder Emilie Enger Mehl takker for seg, mens leder Erling Laugsand ønsker en ny periode i Senterungdommens ledelse. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Nestleder Emilie Enger Mehl (22) fra Åsnes er utrolig godt fornøyd med den sterke medlemsveksten i Senterungdommen det siste året.

DEL

Mehl opplyser at Senterungdommen har 400 flere medlemmer nå enn for et år siden.

– Vi er nå cirka 1.950 medlemmer. Det er utrolig gøy med så mange nye medlemmer, sier hun.

I helga avholder Senterungdommen sitt landsmøte i Hamar. Det er første gangen at landsmøtet er lagt til Hedmark siden 2005, da landsmøtet ble arrangert på Hotel Central i Elverum.

Mehl fra Åsnes har sittet i styret for Senterungdommen de siste to årene, og hun har bidratt sterkt til at landsmøtet med nesten 200 deltakere igjen er lagt til Hedmark.

– Jeg er opptatt av å vise fram hvor enkelt og greit det er å reise kollektivt til Hamar, sier Mehl, som lørdag går av som organisatorisk nestleder i Senterungdommen. Hun har frasagt seg gjenvalg.

Måtte prioritere

– Jeg måtte prioritere. Jeg er nå valgt inn i fylkestinget for Sp. Videre studerer jeg juss ved Universitetet i Oslo samtidig som jeg tar noen fag i husdyrvitenskap på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i Ås, sier Mehl, som politisk er mest fornøyd med avtrykket hun har satt på asylpolitikken til Senterungdommen og Sp når det gjelder å jobbe for bedre og tidligere integrasjon.

Distriktskamp

Erling Laugsand fra Averøy stiller til gjenvalg som leder. Han sier at nettopp flyktningsituasjonen i tillegg til kampen for utvikling i distriktene blir viktige temaer på landsmøtet, som for øvrig ble åpnet av fylkesråd Aasa Gjestvang (Sp) fredag. Sentralstyret i Sp var også til stede, og Sp-leder Trygve Magnus Slagsvold Vedum og resten av toppledelsen i partiet ble grillet av ungdomspartiet fredag kveld.

Artikkeltags