Saken oppdateres ved hendelser

Les også: Politiloggen lørdag 29. september

Biltyveri
Søndag ble en hvit Mercedes 313 varebil meldt stjålet i Løten. Bilen har registreringsnummer DL20868, opplyser politiet. Tyveriet ventes anmeldt ved første anledning.

Dieseltyveri
Politiet i Os mottok søndag formiddag melding om tyveri av rundt 200 liter diesel fra en tank på Eggset i Tufsingdalen. Tyveriet vil bli anmeldt, opplyser operasjonsleder Trond Ola Berg ved Hedmark politidistrikt.

Forsøkt stjålet
En personbil ble natt til søndag forsøkt stjålet fra Alfs gate på Kongsvinger. Politiet opplyser at dørlåsen til bilen og dekslet rundt rattstammen har blitt fjernet. I tillegg har tenningslåsen på bilen blitt ødelagt. Tyveriforsøket ventes anmeldt til politiet.

Slåssing på Shell
Like før klokka fire, natt til søndag, mottok politiet melding om slåssing utenfor Shell-stasjonen i Sven Morens veg i Elverum. Operasjonsleder Henning Olsen ved Hedmark politidistrikt opplyser overfor Østlendingen at politiet rykket ut og fikk roet ned gemyttene. En mann i 20-åra fra Akershus ble anmeldt for ordensforstyrrelse på stedet. Olsen legger til at ingen kom fysisk til skade i forbindelse med slåsskampen.

Beruset mann – midt i vegen
Politiet på Hamar mottok ved firetida, natt til søndag, melding om at en svært beruset mann gikk midt i vegen, på riksveg 25 ved Vangli. Politiet rykket umiddelbart ut, men da de ankom stedet var ikke mannen å se noe sted.

Sterkt beruset, sovnet bak rattet
Natt til søndag stanset en bil – midt i vegen – på riksveg 25 ved Husum i Løten. Bak rattet i bilen satt det ifølge politiet en sterkt beruset mann og sov. – Han ble pågrepet og framstilt for blodprøvetaking på legevakta i Hamar. Vedkommende, en mann i 20-åra fra nettopp fylkeshovedstaden, vil bli anmeldt for promillekjøring, sier operasjonsleder Henning Olsen ved Hedmark politidistrikt.

Nektet å forlate utestedet
Like over klokka tre, natt til søndag, var en gjest ved ett av Elverums utesteder særdeles lite samarbeidsvillig overfor vaktene. Politiet beskriver vedkommende som beruset og opplyser at vedkommende nektet å forlate stedet frivillig. – Det endte med at politiet ble tilkalt, sier operasjonsleder Henning Olsen ved Hedmark politidistrikt. – Da politiet ankom stedet, hadde mannen kommet på bedre tanker og forlatt stedet frivillig, legger han til.

Slåsskamp på utested
Politiet i Elverum ble natt til søndag tilkalt til ett av Elverums utesteder på grunn av bråk. – Det hele startet som lekeslåssing, men utviklet seg til noe mer, sier operasjonsleder Henning Olsen ved Hedmark politidistrikt om episoden fant sted ved tretida om natta. Politiet rykket ut til stedet og fikk skilt partene i slagsmålet fra hverandre. – En mann i slutten av tenåra fra Nord-Norge vil bli anmeldt for ordensforstyrrelse og ingen kom fysisk til skade, oppsummerer Olsen.

Drapstruet betjeningen
Ved tretida natt til søndag, fikk en av Hamars bensinstasjoner besøk av det politiet i etterkant beskriver som en truende mann. – Da politiet ankom stedet hadde vedkommende forlatt stedet frivillig, sier operasjonsleder Henning Olsen ved Hedmark politidistrikt. Identiteten til vedkommende er kjent for politiet, som beskriver ham som en tidligere ansatt på stasjonen. – Da han ble bedt om å forlate stasjonen frivillig, kom han med drapstrusler overfor betjeningen. Han vil bli anmeldt for dette, sier Olsen. Mannen kan dermed ikke utelukke at det vil komme en reaksjon fra myndighetene i etterkant av opptrinnet.

Krakilsk og motvillig
Natt til søndag ble en gutt i slutten av tenåra tatt hånd om av politiet på legevakta i Hamar. Operasjonsleder Vidar Pedersen ved Hedmark politidistrikt sier til Østlendingen at vedkommende ble satt i fyllearresten på Hamar etter å ha utvist en krakilsk oppførsel på stedet. – Han var beruset og satte seg kraftig til motverge, forklarer han.

Slagsmål på utested
Politiet på Hamar mottok natt til søndag melding om slåssing på et av byens utesteder. En gutt i slutten av tenåra ble ved totida om natta anmeldt for blant annet å ha skallet ned en annen gutt, opplyser operasjonsleder Vidar Pedersen ved Hedmark politidistrikt.

Jenter angrepet og frastjålet mobilene
Natt til søndag mottok politiet melding om bråk og tyveri ved ett av Hamars utesteder. – To jenter hevder å ha blitt angrepet på dansegulvet. I den forbindelse ble de frastjålet mobiltelefonene sine, sier operasjonsleder Vidar Pedersen ved Hedmark politidistrikt. Han legger til at det er snakk om telefoner av merkene iPhone og Huawei. – En mann av utenlandsk opprinnelse stakk fra stedet, sier Pedersen om den antatte gjerningsmannen.

Slagsmål
En mann i 20-åra ble natt til søndag anmeldt av politiet i Elverum. Årsaken var at han skal ha vært involvert i et slagsmål. Operasjonsleder Vidar Pedersen ved Hedmark politidistrikt opplyser overfor Østlendingen at mannen vil bli anmeldt for ordensforstyrrelse.

Slo lens på inngangsdøra
Natt til søndag ble en mann anmeldt av politiet i Elverum. Like før klokka to om natta fant nemlig vedkommende det nødvendig «å tømme tanken» på inngangsdøra til et firma i Storgata. Operasjonsleder Vidar Pedersen ved Hedmark politidistrikt bekrefter overfor Østlendingen at vedkommende er anmeldt for urinering på offentlig sted.

Elg påkjørt
Politiet på Kongsvinger mottok ved ettida natt til søndag melding om en elgpåkjørsel på E16 ved Øiset. Operasjonsleder Vidar Pedersen ved Hedmark politidistrikt opplyser overfor Østlendingen at frontruta på bilen ble knust, men at ingen personer ble fysisk skadet i sammenstøtet. Elgen på sin side ble skadet og ble tatt hånd om av fallviltgruppa i kommunen.

Forsøk på biltyveri
Sent lørdag kveld pågrep politiet på Hamar to menn, etter at det ble fattet mistanker om at de to sto bak et forsøk på biltyveri fra et firma ved Trehørningen. – De to forsøkte å stikke av fra politiet, men ble effektivt innhentet, slår operasjonsleder Vidar Pedersen ved Hedmark politidistrikt fast overfor Østlendingen.

Narkotatt på utested
En mann i 20-åra ble natt til søndag pågrepet av politiet og innbrakt etter mistanke om narkotikabruk. Politiet opplyser at vedkommende erkjente bruk, etter å ha testet positivt på metamfetamin. Mannen er nå anmeldt for brudd på narkotikalovgivningen og må regne med en reaksjon fra myndighetene som følge av det.

To mistet lappen
Utrykningspolitiet gjennomførte trafikkontroll på riksveg 25 og E6 lørdag kveld. I tidsrommet 17.30 til midnatt ble det skrevet ut fire forenklede forelegg og to sjåfører ble anmeldt og fratatt førerkortet. Etter det Østlendingen forstår, kom politiets reaksjoner på grunn av fartsovertredelser.

Les også: Politiloggen lørdag 29. september