– Reinheklet svada og ytterligere en hevnaksjon fra tidligere Frp-medlemmer. Dette tar jeg med knusende ro, sier Bergh selv til glomdalen.no

Bekrefter etterforskning

Åse Berit Berger ved Politiets spesialenhet for politisaker på Hamar bekrefter overfor avisa Glåmdalen at det er en slik sak under etterforsking basert på en fersk anmeldelse, men vil ikke kommentere saken ytterligere.

Bergh skal ha innhentet opplysninger fra politiarkiver om enkeltpersoner i Eidskog Fremskrittsparti og brukt dette politisk, i følge tidligere medlemmer som nå er utmeldt av Frp i Eidskog.

Avhøres i Hamar

En av dem er tidligere sekretær Venke Libraaten, som overfor glomdalen.no bekrefter at hun skal til Hamar i avhør om denne saken denne uka, men som ikke vil uttale seg om saken i forkant. Samme Libraaten anmeldte også Bergh i november for trusler i forbindelse med overlevering av partiprotokoll, men denne saken er henlagt.

Anmeldse etter anmeldelse

Siden da er Venke Libraaten og Asle Lorch-Falch blitt anmeldt av Eidskog Frp for underslag. De svarte med å politanmelde tidligere formann Roar Melhuus og tidligere kasserer Bjørn Dammen for det samme. Disse sakene er ikke ferdig behandlet.

Stein-Robin Bergh sier til Glåmdalen at han foreløpig bare er blitt orientert muntlig om anklagen.
– Å bruke registre på den måten er misbruk, og er helt utenkelig for meg, sier Bergh.