Presset økonomisk, drar på tur til 850.000 kroner

Dekan Harry Å. Andreassen mener turen vil gi et bra utbytte.

Dekan Harry Å. Andreassen mener turen vil gi et bra utbytte. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I en økonomirapport som ledelsen ved Høgskolen i Hedmark la fram for høgskolestyret onsdag står det følgende: «Evenstad har et negativt resultat på 159.000 kroner, og det skyldes i hovedsak endring i kostnad vedrørende personaltur.»

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Dietrichs forklarer at 48 ansatte fra Evenstad og Blæstad søndag drar til Kasane, nord i Botswana, på et fag- og personalseminar.

 – Avdelingen har reist på seminar hvert fjerde år siden 2004, men gjør litt ekstra ut av det i år i forbindelse med 100-årsjubileet, og ikke minst feiringen av det nye doktorgradsprogrammet i anvendt økologi, opplyser Dietrichs.

Betaler halvparten hver

Dekan Harry P. Andreassen ved Evenstad opplyser at reisen, som varer fra 17. til 25. juni, totalt koster 850.000 kroner.

– Alle ansatte, fra faglig personell til renholdere og driftsoperatører, er invitert med. 48 av 57 ansatte er påmeldt. Vel halvparten av kostnadene dekkes ved at deltakerne har sagt fra seg fem dagslønner. Avdelingen har spart opp en del penger til dette og betaler den andre halvparten på rundt 400.000 kroner. Reisen blir en fantastisk felles opplevelse for de ansatte, den blir et referansepunkt som vil bety mye for fellesskapet framover, sier Andreassen, som selv har vært i Botswana flere ganger.

Avdelingen har dessuten hatt flere masterstudenter på feltarbeider i dette afrikanske landet.

Presset økonomi

Som Østlendingen skrev fredag, er HH i en presset økonomisk situasjon etter at overføringene fra universitetsfondet (KUF-fondet) stoppet opp, som en konsekvens av at arbeidet med innlandsuniversitetet strandet.

Over natta forsvant 15 millioner kroner som HH hadde budsjettert med i år.

Høgskoledirektør Dietrichs påpeker at HH Evenstad har høy egenkapital på grunn av målrettet sparing de siste fire årene, samt ekstrainntekter fra eksternt finansierte prosjekter.

Han legger likevel ikke skjul på at en slik reise har problematiske sider nå som økonomien ved HH er så presset.

For sent å avbestille

– Det kan selvsagt spørres om det er en riktig prioritering å gjennomføre seminaret gitt dagens økonomiske situasjon. Uansett ble Botswana-reisen bestilt for snart et år siden, og da kunne vi ikke forutse bortfallet av KUF-fondet. Rundt halvparten av reisen ble betalt høsten 2011. Dette beløpet var ikke refunderbart. Til tross for at vi mener seminaret er av stor faglig og strategisk betydning for avdelingen, ville det ikke ha blitt gjennomført dersom høgskolen hadde visst om bortfallet av KUF-fondet da seminaret ble planlagt, fastslår Dietrichs

Artikkeltags