Route 66-treff i Trysil

VERDENS STØRSTE ROUTE 66 TURNE:  5000 tidligere deltakere er invitert til Route 66 treffet på Trysil 8-11 juli 2010. Verdens høyeste Route 66-skilt i stål – 6,66 meter høyt – og verdens råeste Route 66 USA bar skal avdukes. Her er initiativtaker Arve Stallvik foran bussen som deretter skal kjøre Norge på langs på 66 timer.

VERDENS STØRSTE ROUTE 66 TURNE: 5000 tidligere deltakere er invitert til Route 66 treffet på Trysil 8-11 juli 2010. Verdens høyeste Route 66-skilt i stål – 6,66 meter høyt – og verdens råeste Route 66 USA bar skal avdukes. Her er initiativtaker Arve Stallvik foran bussen som deretter skal kjøre Norge på langs på 66 timer. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

5.000 tidligere deltakere på Route 66-tur er invitert til Route 66-treff i Trysil 8-11 juli. Arve Stallvik og firmaet hans www.route66usa.info er arrangører av treffet som kan bli verdens største.

DEL

– Vi skal henge en Harley Davidson i taket, vise filmer fra turene våre, spise amerikanske pannekaker og ha cowboyhatter. I det hele tatt ha en "amerikansk" fest, sier Stallvik.

Utenfor tidligere Sagbruket bar skal verdens største Route 66-skilt settes opp for anledningen - og for fremtiden. Skiltet er 66 meter høyt, og seks meter bredt.

– Ja, det er morsomt. Det er litt galskap over det hele, sier arrangøren.

Han opplyser at det har kostet 66.000 kroner å lage det 66 meter høye Route 66-skiltet.

– Det er planen at baren som blir brukt til arrangementet skal være permanent bar da arrangementet er over. Med verdens høyeste Route 66-skilt i Trysil, ler han.

Verdens største

– Vi er den eneste Route 66-tur-arrangøren i Norge, Sverige, Danmark og Finland som har bltt godjent av Harley Davidson. Vi får mye gratis drahjelp derfra - de promoterer oss på sine nettsteder, sier Stallvik.

Han forteller at firmaet fikk vite at de er verdens største turarrangør på strekningen da de var i Los Angeles.

– Da måtte vi se litt på hverandre og si "beklager, det var ikke meningen", ler han.

Men det startet ikke som noen vanlig forretningside. I begynnelsen var dette ment som en venneforening.

– Det var ment som en kompistur med 20 mann, men så tok det helt av. Det første året ble 1.000 stykker med over 30 turer

– Det er ganske tilfeldig

– Det er ganske tilfeldig at det ble Trysil, sier Stallvik.

Han møtte eieren av Sagbruket bar som satt i sammenheng med Radisson Blu hotel i Trysil, og fortalte ham om ideen. 

– Han ble fascinert av prosjektet, og tent på ideen om å lage et slik treff i Trysil, sier Stallvik.

Gleder seg

Arrangøren forteller at alle involverte gleder seg voldsomt til det forestående arrangementet, og den nye Route 66-baren som åpner i Trysil.

– Vi har med to gamle busser som er dekorert i oransje og svart - altså Harley Davdson-farger, sier han.

Han mener at interessen for Route 66 nok er større i Norge enn i USA.

– Det er noe magisk med det "ekte" amerika. Underveis på turen får man sett den største fattigdommen og den største rikdommen på en og samme dag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken