Rekrutterer traineer som aldri før

ETTERTRAKTET: Lars Kindølshaug (t.v.), Marthe Myren Leistad, Kjetil Reistad Aasen og Knut Sjølie Kværnes er attraktiv arbeidskraft for bedriftene i Trainee Innlandet. Her på Norsk Tipping, der tre av dem hospiterer.Foto: Osvald Magnussen

ETTERTRAKTET: Lars Kindølshaug (t.v.), Marthe Myren Leistad, Kjetil Reistad Aasen og Knut Sjølie Kværnes er attraktiv arbeidskraft for bedriftene i Trainee Innlandet. Her på Norsk Tipping, der tre av dem hospiterer.Foto: Osvald Magnussen

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Økende arbeidsledighet og finanskrise stopper ikke innlandsbedriftene. I 2009 vil bedriftene sette ny rekord for rekruttering av traineer.

DEL

Hele 25 unge akademikere vil være en del av Trainee Innlandet fra høsten 2009. Det representerer en økning på nærmere 50 prosent i forhold til tidligere år.

– De tre første av årets traineer er allerede ansatt etter en ekstraordinær rekrutteringsrunde av ingeniører før jul. Ytterligere 10 skal rekrutteres nå i vår, sier prosjektkoordinator Geir Ove Mittet.

Trosser finanskrisa

Rekrutteringen skjer på tross av at finanskrisen også rammer næringslivet i Innlandet hardt. Likevel ser bedriftene i ordningen at det er viktig å skaffe seg kompetanse når tidene er vanskelige.

– Innlandsbedriftene satser høyt og ønsker flere traineer enn i 2008 da de økonomiske utsiktene fortsatt så betydelig lysere ut, fortsetter han.

Arbeidsledigheten i Hedmark har det siste året steget med 48 prosent, det vil si 868 personer, i forhold til samme tid i fjor. Det utgjør 2,8 prosent av arbeidsstyrken i Hedmark.

– Det forhindrer likevel ikke Innlandsbedriftene fra å satse. Kompetent og høyt utdannet arbeidskraft er om mulig enda viktigere i krisetider, forklarer Mittet.

– Vinn-vinn situasjon

Gjennom dette programmet styrkes regionens konkurranseevne, samtidig som at over 50 prosent av de som har gjennomført programmet har blitt værende i regionen, opplyser Trainee Innlandet i en pressemelding.

– Flere tidligere traineer jobber i dag i blant annet Norsk Tipping, Eidsiva, Gjensidige og Moelven Industrier, alle store bedrifter i Innlandet, sier Mittet.

Han mener at ordningen resulterer i en vinn-vinn situasjon, både for bedriftene og nyutdannede.

– Regionen og bedriftene tiltrekker seg tiltrengt høyt utdannet arbeidskraft, og nyutdannede får en spennende, utfordrende og lærerik stjernestart på karrieren, sier han.

Artikkeltags