Gå til sidens hovedinnhold

Islast gjorde at over 15.000 var uten strøm i en time

Artikkelen er over 5 år gammel

Islast på en kraftledning hos Statnett gjorde at strømmen gikk i kommunene Trysil, Åmot, Rendalen og Engerdal i en time fredag kveld. Klokken 22.30 fikk alle kundene strømmen tilbake.

Nøyaktig klokken 21.35 gikk strømmen i kommunene Trysil, Åmot, Engerdal og Rendalen.

Østlendingen kunne med egne øyne se at hele Trysilfjellet og Innbygda ble mørklagt like etter at Fredrik Skavlan gikk på lufta for å fullføre Gullrekka på NRK.

- Det var en feil hos Statnett – trolig en jordslutning, sier Lise Busterud, kommunikasjonsrådgiver i Eidsiva, til Østlendingen.

Busterud forklarer videre at det var en feil på det overliggende nettet til Statnett som gjorde at alle disse kommunene var uten strøm.

LES OGSÅ: Hyttefelt selges for 42 mill.

Strømmen tilbake kl. 22.30

Klokken 22.07 kom strømmen tilbake igjen et lite minutt, før den forsvant igjen.

Klokken 22.10 kom den igjen tilbake i deler av Trysil og i hele Engerdal, men foreløpig ser det ut til at både Åmot og Rendalen fortsatt er uten strøm.

I området var det mellom 15 og 20 minusgrader fredag kveld.

Klokken 22.30 fikk, ifølge Lise Busterud i Eidsiva, samtlige kunder igjen strømmen.

- Totalt er det over 15.000 abonnenter som har vært uten strøm i denne perioden, sier hun.

Ledning i Gudbrandsdalen falt ut

Fra Statnett får Østlendingen bekreftet at det var islast som gjorde at kraftledningen som forsyner de aktuelle kommunen datt ned.

Denne ledningen befinner seg geografisk mellom Fåberg og Balbergskaret, ifølge Statnett.

- Jeg har ikke linjekartet i hodet sånn, men det er i all fall dette utfallet som har gjort at kundene mellom Rendalen og Trysil har blitt berørt, sier pressevakt i Statnett, Marta Hagerup Nilson.

Hagerup Nilson beklager til alle berørte kunder.

Lørdag skal Statnett befare linjene i området for å se om det er fare for liknenden hendeler i tiden fremover på den aktuelle strekningen.

Kommentarer til denne saken