Hun mistet sjøl sønnen Adrian (16) i fjor vår, etter at han tok sitt eget liv. Nå er Annette Grønstad fra Åmot/Elverum/ Løten nyvalgt leder i LEVE Hedmark, og primus motor for det åpne, gratis arrangementet som finner sted i Hamar kl 18.00 mandag kveld.

– Vi starter med å tenne 614 lys, for de 614 menneskene som tok sitt eget liv i 2016. 35 av disse var under 19 år. I Norden går det flere liv tapt blant unge på grunn av sjølmord enn både ved trafikkulykker, overdoser og kreft, påpeker Annette, som håper så mange som mulig vil være med på å vise sin støtte denne kvelden.

– Dette er jo noe som angår oss alle, og noe hele samfunet trenger å stå sammen om. Vi ønsker at alle som har det så vanskelig at de ser på døden som den eneste løsningen, kan føle seg trygge nok til å være åpne og få den hjelpen de trenger for å leve videre.

– Vi kan alle bidra til å gjøre det lettere å be om den hjelpen ved å vise at vi ser, lytter og bryr oss, oppfordrer hun.

Mistet mannen sin

– Ordfører Einar Busterud vil holde en appell ute på torget og vi får et musikalsk innslag, før vi går inn i Hamar Teater, der Bianca Simonsen holder et foredrag fylt av håp, humor, gjenkjennelse og ekthet.

Hun er forfatter og foredragsholder, og kjent for mange som «hverdagsheltinne» og gjennom nettsiden www.gjorenforskjell.no.

– Bianca opplevde at mannen hun elsket tok sitt eget liv, og hun ble alenemor. Mandag vil hun blant annet snakke om hvordan hun kom seg videre og skapte et godt liv for seg sjøl og ungene. Dette er et foredrag alle kan kjenne seg igjen, for alle har på et eller annet vis kjent på et tap eller søken etter mening i livet, sier Annette.

#mittlys

LEVE Hedmark vil være til stede for dem som vil ha mer informasjon eller trenger noen å snakke med.

– Noen kan kanskje være litt redde for å snakke med mennesker som har mistet en de er glade i. Men her vil vi vise at vi ikke er skumle, smiler Annette.

Har du ikke muligheten til å komme til Hamar? Da kan du fortsatt vise din støtte gjennom å tenne et lys hjemme. Ta gjerne et bilde av det og del det på sosiale medier, merket #mittlys.