Men en aldri så liten tjuvstart vil nok skje allerede et par timer tidligere. For mellom klokka 12 og 13.30 skal det bli liv langs Præstvægen, med medlemmer fra Ringsaker Teater, Veldre Seniordans, Solheimkoret og andre.

Stortingspresident Olemic Thommessen skal foreta den offisielle åpningen av huset, og leder for hovedkomiteen i Prøysen 2014, Sylvia Brustad, Arthur Buchardt og andre vil si noen velvalgte ord.

Kjente navn står i kø for å bidra under festforestillingen. Anders Baasmo Christiansen, Anne Marit Jacobsen, Lars Lillo Stenberg, Solheimkoret, Siri Nilsen, Veronica Akselsen, Tor Bergundhaugen, Viggo Sandvik og Gaute Ormåsen står alle på programmet.

Også barnekor og skuespillere fra Sirkus Mikkelikski vil bidra, og Prøysenkvintetten, den som virkelig bærer navnet med rett, bestående av Elin Prøysen, Erling Johansson, Ketil Prøysen og hans barn Vegard og Stine, har også meldt sin ankomst.

Mjøsmusikk med Frode Berntzen og Morten Strypet blir forestillingens husorkester.

Etter festforestillingen er det mulig å forflytte seg. Da blir det forestillinger både i Kusvea, på den nye prøysenscena og i Mikkelikskiskogen med flere av artistene som deltok på festforestillingen, blant annet årets Prøysenprisvinner Siri Nilsen.

Og endelig: På kvelden blir det fart i Kusvea med Eau de Vill, og minikonsert inne i det nye huset med Ingrid Olava.