– Kokende sint på Økokrim

LETTET, tross alt: Stian Svingen leser gårsdagens Østlendingen om seks tiltalte i ulvesaken. Siktelsen mot han og fire andre tryslinger ble frafalt.

LETTET, tross alt: Stian Svingen leser gårsdagens Østlendingen om seks tiltalte i ulvesaken. Siktelsen mot han og fire andre tryslinger ble frafalt. Foto:

Av og
Artikkelen er over 3 år gammel

Stian Svingen fra Slettås er lettet over å slippe tiltale i ulvesaken. Men samtidig er han «kokende sint» på Økokrim for alt han og hans nærmeste har vært gjennom det siste halvåret.

DEL

– Jeg er glad for at jeg er singel og verken har kjerring eller unger. For dette har vært en kraftig belastning for meg og resten av min familie, sier Stian Svingen til Østlendingen.

LES OGSÅ: Nekter for å ha skutt etter ulv

Han har blitt sett på som hovedmistenkt blant de fem jegerne i Trysil. Det var også mot han Økokrim først startet telefonkontrol- og tavlytting .

– Jeg har vært stor i kjeften

– Jeg har hele tiden visst at jeg har vært uskyldig; jeg har aldri felt ulv. Derfor har jeg kunne gått med hevet hode, selv om min aller nærmeste familie er preget av de alvorlige anklagene, bruken av mafiaparagrafen og en strafferamme på 11 års fengsel, sier Stian Svingen.

LES OGSÅ: Måtte anke for å få avlytte

– Jeg har vært stor i kjeften og ytret meg klart mot ulv, og sikkert provosert Økokrim og andre med mine ytringer. Det har vært helt bevisst. Men det er da ytringsfrihet i Norge. Du skal ikke dømmes for ytringer, men for eventuelle gjerninger, sier Stian Svingen.

– Må få våpnene mine tilbake

Økokrim opplyser at saken mot de fem trysiljegerne er henlagt på grunn av bevisets stilling. – Saken er at Økokrim ikke har hatt bevis undervegs, selv ikke etter omfattende telefonavlytting. Det er sørgelig og sterkt provoserende at mitt og andres privatliv er blitt invadert på et så sviktende grunnlag.

LES OGSÅ: Ute på «liksom» elgjakt

– Vil du søke erstatning?

– Det er et spørsmål jeg diskuterer med min forsvarer. Ett eller annet rettslig etterspill må denne saken få. Uskyldige mennesker har fått livene sine endevendt med en helt jævlig måte. Nå må jeg få tilbake våpnene mine og retten til å drive jakt. For jakt er min store lidenskap, sier Svingen.

LES OGSÅ: Siktet etter «mafiaparagrafen»

I går var han på jobb i Trysilfjellet der Østlendingens oppslag om ulvetiltalene var det store samtaleemnet:

– Sjefen min har lovt å spandere fest på fredag. Og det ser jeg virkelig fram til, sier Svingen.

SE VIDEO FRA FENGSLINGSMØTET I APRIL:

Artikkeltags