Nå er begge ulvene i Rendalen felt

Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Tirsdag ble den første ulven under lisensjakta skudd ved Åkre. Onsdag formiddag melder Fylkesmannen at ytterligere to ulver er skutt. Dermed er lisensjakta på ulv over for 2011. – En vellykket jakt, sier jaktleder Odd Arne Ås.

DEL

Lars Gangås i Statens naturoppsyn (SNO) kan bekrefte at begge ulvene nå er felt.

– Den andre ulven er akkurat blitt bekrefta skutt. SNO har hatt tett kontakt med jaktlaget, som sjøl som avslutta jakten, sier Gangås.

Les også: Ulv skutt i Rendalen, Står over ulvejakta i dag

Del på facebook

To på en time

Klokken 13.31 onsdag sendte Fylkesmannen i Hedmark ut en melding om at en ulv var skutt i Rendalen.

«Det er skutt ytterligere en ulv i Rendalen i dag. Det er nå kun ett dyr igjen på kvota», heter det i meldingen.

Bare minutter etter kom det melding om at også den tredje ulven det var kvotejakt på var skutt. Denne var derimot skadeskutt.

«Den tredje ulven er nå skadeskutt og lisensjakta på ulv i Hedmark innstilles herved», skrev Fylkesmanne i den meldingen.

Den siste meldingen kom inn klokken 14.48.

«Den skadeskutte ulven er nå felt. To ulver er dermed felt i nærheten av Vamfjellet i Rendalen i dag. Lisensfellingen av ulv er over for 2011.»

Det nye Osdalsparet

Det skal være det nye Osdalparet som er skutt, hannulven er felt og tispa er skadeskutt. 

– Dette er nyetablerte ulver som nylig har kommet inn i reviret. De tok over etter at tispa til den gamle Osdalshannen forsvant på vårparten, opplyser rådgiver hos Fylkesmannen i Hedmark, Håkon Berg Sundet. 

– Vellykket jakt

Jaktleder Odd Arne Ås er glad og fornøyd over en vellykket jakt i Rendalen i går og i dag.
I går var mellom 80 og 90 jegere med, i dag var det et sted mellom 70 og 80.

Det var kaldt å sitte på post i to-tre timer, men jaktlederen vil ikke oppgi det som grunn for to skadeskytinger, og begge disse var fra karer som satt på post.

– Skadeskyting må man regne med. Det er en liten blink og kun et par centimeter om å gjøre. De ble skutt på forsvarlig hold, rundt 50-60 meter, sier Odd Arne Ås fra Stor-Elvdal.

Det var Martin Kjeldstad som skjøt den gamle Osdals-hannen i går, og Kåre Nordgård som felte den nye Osdals-hannen i dag. Etter skadeskyting var det Bjørn Lillestu som skjøt Osdals-tispa i dag.

Artikkeltags