Sier klart nei til russisk ulv

Landbruksminister Trygve Magnus Slagsvold Vedum (Sp) sier nei til import av russiske ulvevalper til Norge.

Landbruksminister Trygve Magnus Slagsvold Vedum (Sp) sier nei til import av russiske ulvevalper til Norge. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Landbruksminister Trygve Magnus Slagsvold Vedum (Sp) vil ikke gjøre som Sverige og importere russiske ulvevalper til Norge for å tilføre den ville ulvestammen friske gener.

DEL

– Dette vil øke konfliktnivået ytterligere, at folk nå skal måtte bli plaget av russiske dyreparkulver. Jeg tror ikke det er mulig å forsvare dette overfor enkeltpersoner som mister sauene sine eller hunden sin, eller de som har nærgående ulver rundt huset sitt, sier landbruksministeren.

Nationen skrev mandag at svenske myndigheter i sommer har startet import av ulvevalper fra russiske dyreparker.

Les mer om rovdyr her!

Svenskene har hentet to tisper og to hannvalper fra et ulvekull i en dyrepark i Moskva-regionen og fraktet dem til Skånes dyrepark.

Der er håpet at de yngler, og at ynglingene skal kunne settes ut i hi til ville ulver i Sverige.
Økt ulvestamme på svensk side, vil også få konsekvenser for Norge.

– Jeg har tatt det opp med Eskil Erlandsson, som er landbruksminister i Sverige, og det vil jeg gjøre igjen. Da sa jeg at dette er en politikk som vi ikke har noen forståelse for. Problemet til Sverige er at de er medlem av EU, og det er EU som presser på for at de skal sette ut mer ulvemateriale. Jeg synes det er veldig virkelighetsfjernt, og det kommer til å skape mer konflikt dessverre, sier Slagsvold Vedum. (©NTB)

Artikkeltags