– Ulven har ikke livets rett

Bør bort: Den siste valpen i Slettåsflokken bør tas ut, mener Gunnar A. Gundersen. FOTO: Emil Halvorsrud/SKANDULV

Bør bort: Den siste valpen i Slettåsflokken bør tas ut, mener Gunnar A. Gundersen. FOTO: Emil Halvorsrud/SKANDULV

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Den innavlede ulvevalpen i Slettåsflokken bør tas ut straks. Den bør ikke ha livets rett i det hele tatt, sier Gunnar A. Gundersen.

DEL

Stortingspolitikeren fra Høyre mener norsk forvaltning av ulv er totalt på villspor når avkommet av en tispe og hennes sønn skal få vokse opp.

– Det hadde vært helt uaktuelt i alle andre sammenhenger å la individer med en slik gensammensetning vokse opp. Valpen burde vært tatt ut umiddelbart, sier Gundersen.

Høyre-politikeren sier forvaltningen må se annerledes på forvaltningen av ulv.

– Den finsk-russiske ulvestammen er svært levekraftig og tilpasningsdyktig. Kanskje er den av de mest robuste og livskraftige av alle våre rovdyrstammer. Norge ligger i randsonen av stammens utbredelsesområde så vi må tåle noe, men å sørge for innavlede individer er et totalt feilskjær, sier Gundersen.

Han ønsker å seg forvaltningen av ulv sammen med Sverige og Finland. Å forplikte seg innenfor Norges grenser mener han er tull.

– Dagens forvaltning baserer seg utelukkende på et norsk perspektiv. Vårt parti ønsker et langt større perspektiv på forvaltningen av ulv i Norge. Til tross for at vi ligger helt i randsonen, er det jo snart ulv over alt i landet, sier Gunnar A. Gundersen.

Artikkeltags