– Ulven har ikke livets rett

Bør bort: Den siste valpen i Slettåsflokken bør tas ut, mener Gunnar A. Gundersen. FOTO: Emil Halvorsrud/SKANDULV

Bør bort: Den siste valpen i Slettåsflokken bør tas ut, mener Gunnar A. Gundersen. FOTO: Emil Halvorsrud/SKANDULV

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Den innavlede ulvevalpen i Slettåsflokken bør tas ut straks. Den bør ikke ha livets rett i det hele tatt, sier Gunnar A. Gundersen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Stortingspolitikeren fra Høyre mener norsk forvaltning av ulv er totalt på villspor når avkommet av en tispe og hennes sønn skal få vokse opp.

– Det hadde vært helt uaktuelt i alle andre sammenhenger å la individer med en slik gensammensetning vokse opp. Valpen burde vært tatt ut umiddelbart, sier Gundersen.

Høyre-politikeren sier forvaltningen må se annerledes på forvaltningen av ulv.

– Den finsk-russiske ulvestammen er svært levekraftig og tilpasningsdyktig. Kanskje er den av de mest robuste og livskraftige av alle våre rovdyrstammer. Norge ligger i randsonen av stammens utbredelsesområde så vi må tåle noe, men å sørge for innavlede individer er et totalt feilskjær, sier Gundersen.

Han ønsker å seg forvaltningen av ulv sammen med Sverige og Finland. Å forplikte seg innenfor Norges grenser mener han er tull.

– Dagens forvaltning baserer seg utelukkende på et norsk perspektiv. Vårt parti ønsker et langt større perspektiv på forvaltningen av ulv i Norge. Til tross for at vi ligger helt i randsonen, er det jo snart ulv over alt i landet, sier Gunnar A. Gundersen.

Artikkeltags