Over tusen personer deltok i fakkeltog for ulvetatte hunder

HELT FULLT: Det var helt fullt i Elvarheimparken, der faklene ble delt ut. Oppslutningen var enorm om fakkeltoget for ulvetatt hund.
(Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

HELT FULLT: Det var helt fullt i Elvarheimparken, der faklene ble delt ut. Oppslutningen var enorm om fakkeltoget for ulvetatt hund. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

Artikkelen er over 3 år gammel

Over tusen personer møtte opp med hundene sine for å gå i fakkeltog gjennom Leiret i Elverum torsdag kveld for å minnes Molly og andre ulvetatte hunder.

DEL

- Oppmøtet er helt utrolig. Jeg håpet det skulle komme mange, men ja, jeg er overrasket over den veldige oppslutningen, sier initiativtaker Oddbjørn Nordhagen.

Da elghunden Molly ble tatt av ulv på jakt i Stavåsen 1. november, bestemte jaktkamerater seg for å arrangere fakkeltog til minne om henne og andre ulvetatte hunder i distriktet.

I Sverige er det arrangert fakkeltog 12. november i flere år. Etter hvert kom andre steder i Norge med, og torsdagens arrangement i Leiret var det første i Elverum.

Hundefolket kom fra fjern og nær og samlet seg i Elvarheimparken, der faklene ble tent. Det ble ikke holdt noen appeller. Et stille, men utrolig langt tog beveget seg til Torvet og tilbake. I Elvarheimparken ble faklene slokket, og alle gikk hver til sitt.

INITIATIVTAKER: Initiativtaker Oddbjørn Nordhagen (nummer to fra venstre) sammen med Ole G. Stenbrenden (til venstre) og Kent Støkket og hundene Laris og Sisko i fakkeltoget i Leiret torsdag kveld. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

INITIATIVTAKER: Initiativtaker Oddbjørn Nordhagen (nummer to fra venstre) sammen med Ole G. Stenbrenden (til venstre) og Kent Støkket og hundene Laris og Sisko i fakkeltoget i Leiret torsdag kveld. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

Initiativtaker Nordhagen og kameraten Ole G. Stenbrenden er overveldet over det store oppmøtet.

- Det er jo helt vilt, sier de.

Ø-TV: Se video fra fakkeltoget. (saken fortsetter under)

På forhånd hadde Nordhagen gjort det klart at det skulle være en stille og fredelig demonstrasjon.

– Vi møtes for å minnes Molly og de tre andre hundene vi vet er tatt her i distriktet av ulv i år. Dessuten vil vi markere vår motstand mot rovdyrpolitikken.  Vi ønsker ikke å provosere noen eller stelle i stand bråk. Vi trenger å møtes, og vi vil markere vårt syn, sa Nordhagen til Østlendingen på forhånd.

Det ble fulgt opp.

Kent Støkket var også blant deltakerne i fakkeltoget.

- Dette viser hva denne saken betyr for folk, sier han.

Ap-politikerne Margrethe Skjærbæk og Lillian Skjærvik gikk i toget for å markere motstand mot ulvesonen.

- Ulvesonen må oppheves. Det er grenser for hva folk skal finne seg i, fastslår de to politikerne, som også var overveldet over det store oppmøtet.

- Dette er en stor og viktig protest mot rovdyrpolitikken i vårt område, påpeker de.

Artikkeltags