Gå til sidens hovedinnhold

Gir kraftig rovdyrrefs

Artikkelen er over 10 år gammel

NJFF-Hedmark hevder rovdyrpolitikken tar mer hensyn til regjeringens egne fundamentalister enn folket ute i Distrikts-Norge.

Årsmøtet i fylkeslaget til Norges Jeger- og Fiskerforbund, NJFF-Hedmark, bruker sterke ord når de uttaler ser om regjeringens rovviltpolitikk:

Årsmøtet, som fant sted på Norsk Skogmuseum i Elverum lørdag, er frustrert over at regjeringen ikke klarer å samle seg om den lovete revidering av norsk rovviltpolitikk.

«Den siste snev av tillit til regjeringens evne og vilje til å følge opp sine lovnader på dette området, er i ferd med å forsvinne», heter det i en uttalelse som sendes blant annet fylkets stortingsrepresentanter og Miljøverndepartementet.

Fundamentalisme

Det minnes om at Soria Moria-erklæringene lovet at det totale rovvilttrykket ikke skulle
øke. Dette er langt fra dagens virkelighet i Hedmark, skriver de.

Fylkeslaget hadde, ut fra signaler fra Arbeiderpartiet, håpet på gjennomslag for nødvergerett for jakthunder, samt samfunnstilpassede bestandsmål og bedre lokal forankring i bestandsovervåkningen.

«Men det ser ut som om politisk kannestøping og hensynet til visse fundamentalister i regjeringskorridorene teller mer enn hensynet til livskvalitet og overlevelse i Distrikts-Norge», heter det i uttalelsen.

– Makta er det viktigste

Leder Bjørn Ness i NJFF-Hedmark har ingen problemer med å forsvare de sterke ordene:

– Det viktigste hensynet ser ut til å være å holde regjeringen samlet på død og liv, sier Næss.

– To av partnerne i koalisjonen har på hver sin side fundamentalt forskjellig syn på rovdyr: Sosialistisk Venstreparti vil på død og liv verne alt som heter ulv, litt forenklet og banalt sagt, mens Senterpartiet nesten har programfestet at all ulv skal utryddes.

Hensynet til å sitte med regjeringsmakten teller mer enn å være operativ og holde de løftene som er gitt i Soria Moria II-erklæringen, og det er politisk kannestøperi, fortsetter Næss.

Hvem er mest verdt?

Videre tolker han rovviltpolitikken dit hen at ulven er mer verdt enn andre firbeinte.

– At en ulv blir påkjørt, drept, skutt eller på annen måte avgår ved døden, har større verdi enn at sau og vilt blir lemlestet og går og drar tarmene etter seg mens de går en sakte og lidelsesfull død i vente. For oss er dette helt ubegripelig, sier Bjørn Næss. til emnet. Uttrykket stammer fra Ludvig Holbergs skuespill Den politiske kannestøper.

Kommentarer til denne saken