Ny bjørnejakt, utvidet ulvejakt

Det pågår i øyeblikket bjørnejakt og utvidet ulvejakt i Hedmark.

Det pågår i øyeblikket bjørnejakt og utvidet ulvejakt i Hedmark. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Mandag ble det gitt fellingstillatelse på en bjørn i Stange og Løten. I går ble fellingstillatelsen på ulv i Åmot, Hamar, Løten og Elverum utvidet nok en gang.

DEL

Fellingstillatelsen på bjørnen ble gitt av Fylkesmannen i Hedmark, etter at det mandag ble dokumentert at ei tikke ble tatt av bjørn innenfor området til Romedal allmenning, nordøst for Harasjøen i Stange kommune.

Del på Facebook

Les også: Fylkesmannen utvider fellingstillatelsen på ulv fram til tirsdag, Ulvejakt i Elverum og Løten igjen, – Riktig å ta ut flere bjørner

– Ja til bjørnejakt

På bakgrunn av dette søkte Stange og Romedal sau og geit om fellingstillatelse på bjørn.
Fellingsområdet er avgrenset til å gjelde beiteområdene til Stange og Romedal sau og geit i Stange og områdene sør for riksveg 25 i Løten.

Fellingstillatelsen ble gitt mandag klokken 19.00 og gjelder fram til førstkommende fredag klokken 12.00.

Tillatelsen gjelder ikke binner med unge(r).

Ulvejakten utvidet – flere ganger

25. juli ble det funnet drept sau og gjort observasjoner av skadde lam i beiteområdet til Raufjellet-Skramstadseter beitelag. På bakgrunn av dette søkte de Fylkesmannen om fellingstillatelse på ulv, noe som ble gitt dagen etter.

Fellingstillatelsen ble senere utvidet to ganger, til slutt fram til og med tirsdag denne uken.

Jaktområdet utvidet

Mandag denne uken mottok Fylkesmannen en e-post fra Løten og Vang beitelag, hvor det ble søkt om utvidet skadefelling av ulv i Åmot, Hamar, Løten og Elverum kommuner.

Bakgrunnen for dette var at det mandag 8. august ble gjort observasjoner av en ulv ved Ebru i Løten. Observasjonen ble gjort like ved riksveg 25, som utgjør den sørlige grensen i fellingsområdet for ulv.

– Observasjoner av denne typen vil alltid innebære en viss grad av usikkerhet, men den er gjort i et område som ikke ligger langt unna der det har foregått større ulveangrep tidligere i sommer. Med bakgrunn i dette, finner Fylkesmannen derfor å kunne utvide jaktområdet, skriver rådgiver hos Fylkesmannens miljøvernavdeling, Thomas Olstad vedtaket.

Det opprinnelige fellingsområdet var avgrenset til å gjelde Åmot kommune vest for Glomma og nord for riksveg 25 i Løten, Hamar og nord for riksveg 25 og vest for Glomma i Elverum. Mandag ble fellingstillatelsen utvidet til å gjelde hele Hamar og Løten kommuner, samt Åmot og Elverum kommuner vest for Glomma.

Utvider jakta i tid

Fellingstillatelsen på ulv er også utvidet i tid. Den løper ut samtidig som fellingstillatelsen på bjørn, førstkommende fredag klokken 12.00.

Så langt er det ikke meldt om verken felt bjørn eller ulv i forbindelse med de pågående ulv- og bjørnejaktene i Hedmark.

Artikkeltags