Renraset ulv i Nord-Odal

SKUTT: Denne ulven ble skutt i Nord-Odal mandag 27. januar. Dyret er en hanne og veide 33,4 kg.

SKUTT: Denne ulven ble skutt i Nord-Odal mandag 27. januar. Dyret er en hanne og veide 33,4 kg. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

DNA-analyser gjort av Rovdata viser at ulven som ble skutt i Nord-Odal mandag ettermiddag er en renraset ulv som stammer fra yngling i Värmland.

DEL

Hannulven som ble felt i Trøftskogen i Nord-Odal var bare 31,4 kilo og det har vært spekulert i om det egentlig var en hybrid, en blanding mellom hund og ulv.

– Vi har fått svaret og det er en ulv. DNA-analysene forteller at den er et avkom av Kläggen-paret som holder til i Värmland, øst for Kongsvinger, sier rovdyrforsker Petter Wabakken ved Høgskolen i Hedmark.

Wabakken sier at Kläggen-paret ynglet for første gang i 2012.

Det er tatt DNA av tre dyr fra det kullet.

Det er ingen av de tre som mandag ble skutt.

– Dersom det var flere ulver i 2012-kullet kan det sjølsagt være et dyr derfra. Men med den vekta og utseende ellers, er det mer trolig at dette er et avkom fra 2013-kullet. Altså en valp som har vandret veldig tidlig. Vi har registrert tidligere at ulvevalper har vandret så tidlig som i månedsskiftet januar/februar, sier rovdyrforsker Petter Wabakken.

Ulven ble skutt mandag ettermiddag etter at et jaktlag på 15 mann hadde sporet ulven etter at den ble observert av en turgåer mandag formiddag.

LES OGSÅ:

Artikkeltags