Rovdyrtillit til Nergård

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Selv om Arnfinn Nergård har gitt seg som fylkesordfører ønsker fylkestinget at Sp-ordføreren fra Os skal fortsette som leder i rovviltnemnda for Hedmark.

DEL

– En tillitserklæring. Jeg håper at jeg har klart å balansere de ulike hensynene i rovdyrsaken, sier Arnfinn Nergård.

I ettermiddag stilte det nye fylkestinget seg bak Nergårds kandidatur.

– Nå er det opp til Miljøverndepartementet å bestemme om jeg får fortsette. Ut fra tilbakemeldingene jeg har fått fra ulike miljøer i Hedmark, blir jeg overrasket om miljøvernministeren setter ned foten, innrømmer Arnfinn Nergård.

Flest stemmer

Selv om Nergård sa nei til å fortsette som Sp-topp i fylkestinget, fortsetter han som fylkestingsrepresentant. Nergård fikk flest stemmer av alle på Sp-lista.

Rovviltnemnda blir oppfattet som en av de viktigste politiske posisjonene i Hedmark.

– Vi har som oppgave det vedtatte rovviltforliket i Stortinget med en todelt målsetting: det skal både være plass for rovdyr og for landbruk og utmarksbeite i Hedmark. Dette er en svært vanskelig balansegang, sier Nergård.

Folks kunnskap

– Det er viktig med forskning, men vi må ikke glemme kunnskapen som er ute blant folk som har levd med rovdyr i generasjoner. De fleste i utkanten aksepterer noe sauetap, men innenfor visse grenser. Grensen er for lengst nådd i Hedmark. Derfor må vi få til langt mer effektive uttak av skadedyr, sier Nergård.

Han er spesielt bekymret over at ulv er i ferd med å etablere seg i Løten og vest for Glomma i nordfylket, i de mest sauerike områdene i Hedmark.

– Her skal det ikke være ulv, sier Nergård.

Artikkeltags