Gå til sidens hovedinnhold

– Ulveangrepet kunne vært unngått

Artikkelen er over 11 år gammel

Ostlendingen.no skrev fredag om Kåre Nilsens elghund, som ble bitt i hjel av ulv. Høyres Gunnar A. Gundersen, som eier området de jaktet på, var også med på jakten. Dag Bjørndal i Rovdyrdebatt.org mener at ulveangrepet kunne ha vært unngått om jaktlaget hadde sjekket Vargweb før de slapp hunden løs.

– Hadde jaktlaget - med Gunnar Gundersen i spissen - gjort forarbeidet sitt, og sjekket vargweb før de slapp løs hunden, hadde dette vært unngått, sier Bjørndal i Rovdyrdebatt.org.

Han fremholder at om de hadde sjekket Vargweb før de gikk ut, hadde de visst at det var ulv i området da.

 – Siste oppdatering ble gjort sjuende oktober klokka 04.00, akkurat samme sted som der hunden ble sluppet, sier Bjørndal.

– Visste at det var en risiko

Han påpeker at Gunnar Gundersen også er stortingspolitiker, og iallefall burde følge de enkleste reglene som finnes for å unngå at dette skjer - nettopp å sjekke vargweb før man slipper hunden.

– Dessuten eier Gunnar Gundersen skogen, og burde kjenne terrenget såpass. Han visste at det var en risiko i det å slippe hunden, raser Bjørndal.

Les også: Elghund bitt ihjel av ulv

– Ansvaret ligger på de lokalkjente

Bjørndal mener at ansvaret ligger på de lokalkjente, siden hundeeier Kåre Nilsen er fra Tvedestrand.

– Hvor godt Kåre Nilsen kjenner skogen, vet jeg ikke - han er jo fra Tvedestrand. Derfor mener jeg at ansvaret ligger på de lokalkjente. Dette innebærer Gundersen.

– Ikke nytt at det er mye ulv i Kynna

Han påpeker at det ikke er noe nytt at det er mye ulv i Kynna.

– Det er en stor flokk. Vi har jo Kynna-ulvene som i vår hadde elleve valper. Det er ikke én, ikke to, men en hel flokk ulver. Dette gjør gjerne at man må ta ekstra godt ansvar for hunden sin hvis man velger å jakte med jagende hund, sier Bjørndal.

Han er uenig med Gunnar Gundersens synspunkter i forhold til ulv.

– Dette er en aldri så liten stikkpille til Gunnar Gundersen som har vært ganske stor i språket i forhold til rovdyr i norsk fauna, avslutter han.

Kommentarer til denne saken