Klokken 12.34.49 onsdag 10. oktober fanges to ulver opp av viltkameraet til Jan Linstad og sønnen Erik.

LES OGSÅ:

Tre minutter senere er to ulver blitt til seks, og de unike ulvebildene er et faktum.Gutta trodde ikke det de så da de satte seg ned for å bla gjennom bildene.

– Nei, det kan du trygt si. Vi var ute på jakt, og tenkte vi kunne dra oppom viltkameraet vi har satt ut for å se om det var noe elg på bildene. Vi satte kamerabrikken i pc-en, og var fornøyd da vi så ei elgku på et av de første bildene, sier Jan Linstad og humrer.

Det er ingen tvil om at det er mye ulv

For det som fulgte fikk Linstad-gutta til å sperre opp øynene.

– Det var helt utrolig. Vi skrek rett ut. Vi visste jo at det var en del ulv i området, for Erik hadde selv sett fire ulver uka før. Men at vi skulle fange inn seks ulver på ett og samme bilde kunne jeg aldri forestilt meg, sier Linstad.

Dobbeltsiden

Faksimile, Østlendingen 19. oktober 2012

Ute av kontroll

Den ivrige jegeren som til daglig er driftssjef i Trysilfjellet, ønsker ikke å si noe om hvor bildene er tatt annet enn at det er i Trysil-skogen. Han er overbevist om at ulven er i ferd med å bli et stadig større problem.– Det er ingen tvil om at det er mye ulv. Jeg vil ikke kalle meg ulvemotstander, men jeg mener det er ute av kontroll, sier Linstad om temaet som er heftig diskutert mellom jegere og jaktlag i Trysil.

– Vi har ganske god oversikt over hva som finnes. Det er mange jegere i skogen og vi snakker jo sammen. At det forrige uke ble det sett 12–14 ulver i dette området i det samme tidsrommet, er det liten tvil om. Derfor mister vi litt av tilliten til de som forvalter dette når de gir inntrykk av at det ikke er mye ulv, sier Linstad.

LES ANDRE ULVEKURIOSA:

Mindre elg

Han mener et annet klart tegn er at elgstanden er betydelig mindre enn den var.

– Vi ser stadig mindre elg, sier Linstad.

En ting kan han garantere: At nye unike naturbilder skal forsøkes festet til filmrullen.

– Ja, kamera blir garantert hengende oppe. Målet må vel være å fange inn enda flere enn seks neste gang, sier Jan Linstad.

LES OGSÅ: