Vil skyte ulv, til tross for at Fylkesmannen nylig sa nei

ULVEMAT: Denne kalven ble funnet 11. august, drept av ulv. I etterkant er flere dyr angrepet ved Bakksetra i Trysil. Privat foto

ULVEMAT: Denne kalven ble funnet 11. august, drept av ulv. I etterkant er flere dyr angrepet ved Bakksetra i Trysil. Privat foto Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Formannskapet i Trysil mener det er minst tre ulveynglinger i kommunen, og fastholder sin søknad om felling av ulven som herjer i Bakksetra.

DEL

Selv om bonde Kjell Arvid Sundby fikk avslag på sin søknad om fellingstillatelse på ulven som har herjet blant storfebesetningen hans, sender Trysil kommune sin søknad også.

I tillegg til å sende sin uttalelse om ulveforvaltningen til Fylkesmannen, sendes kopi også til Miljøverndepartementet, Direktoratet for naturforvaltning, Rovviltnemnda og de politiske partiene på Stortinget.

Saksbehandler hos Fylkesmannen, Ståle Sørensen, sier at han ikke kan bekrefte at det finnes tre ulveynglinger i Trysil.

– Ulv yngler stort sett i mai, sier han.

Og det er vanskelig å foreta registrering av eventuell yngling før snøen kommer.

Sørensen hadde torsdag formiddag ikke mottatt søknaden fra Trysil kommune, og kunne dermed ikke si noe sikkert om utfallet av den behandlingen.

Men regner det for sannsynlig at den vil få samme svar som bondens søknad.

Ståle Sørensen sier at Fylkesmannen er i dialog med bonde Kjell Arvid Sundby om hvilke tiltak som skal settes inn, og om hva Sundby kan søke om støtte for, fra fylket.

Les også: Får ikke felle ulv i Flendalen

Artikkeltags