Gå til sidens hovedinnhold

Rovviltpris til Hans J. Engan

Artikkelen er over 15 år gammel

Overlege Hans J. Engan (69) på Tynset er tildelt årets rovviltpris. Grunnen er hans mangeårige engasjement i miljøspørsmål.

Foreningen Våre Rovdyr har i alt tildelt fem rovviltpriser. Årets utdeling fant sted på foreningens årsmøte i helga og det var altså Hans J. Engan som ble funnet prisen verdig.
Viggo Ree fra foreningen mener det har vært klart i lengre tid at Engan før eller senere ville motta prisen.

Deltatt i debattspaltene

– Det er knapt noen nålevende norsk naturverner som har jobbet så mye med rovviltsaken gjennom så mange år som Engan. Han var leder av Naturvernforbundet under Alta-Kautokeino-striden og har stått på kolossalt. Jeg tipper at antall debattkronikker fra hans hånd er firesifrede, kommenterer Ree.
Prisen deles ikke ut hvert år, og ifølge Ree er den å regne som et slags æresmedlemskap.

Fjernet giftparagrafen

Det viktigste Ree mener Engan har bidratt med i miljøsaken, er hans innsats for å få fjernet giftparagrafen i viltloven. Ree nevner også hans engasjement i debattspaltene.
Engan er opprinnelig fra Ålen i Sør-Trøndelag, men er nå bosatt på Tynset der han jobber som overlege ved Tynset sykehus. 69-åringen har alltid vært interessert i miljøspørsmål, og i perioden 1970-78 satt han i styret for Naturvernforbundet sentralt og var formann fra 1978 til -81. Hovedinteressen hans var rovvilt, derfor fikk han hovedansvar for dette området.

Kommentarer til denne saken